12.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Verkeersmaatregelen Zwintriathlon en Halve Triatlon

Op zaterdag 10 september gaat om 13.30 uur de Zwintriathlon door tussen Sluis en Knokke-Heist. Op zondag 11 september vindt om 10.00 uur de Halve Triatlon plaats. De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de sportevents vlot te laten verlopen. Volg tijdens de evenementen steeds de richtlijnen van de politie en de seingevers.

Verkeersmaatregelen

Voor de veiligheid van de weggebruikers en de atleten worden verkeersmaatregelen genomen, ondersteund door signalisatie zoals verkeersborden en jerseyblokken. Wees voorzichtig en verplaats deze niet, want zo kan je jezelf en anderen in gevaar brengen.

De organisatie postte bewonersbrieven, aangepast per locatie met alle nodige informatie. Meer concrete details over het organisatieconcept en de diverse parcours kun je raadplegen op www.zwintriathlon.be. Het is aangeraden dat je derden zoals familie, vrienden, leveranciers inlicht van de situatie mochten deze een bezoekje willen brengen.

Het fietsparcours gaat via de Parkstraat, door de tunnel, naar de Knokkestraat, Polderstraat, Hendrik Consciencestraat en Westkapellestraat richting Ramskapelle. De atleten komen langs de Waterstraat terug naar de Westkapellestraat en rijden langs de omgekeerde weg terug naar de wisselzone. Deze straten zullen niet bereikbaar zijn tijdens de wedstrijd en worden in twee opgedeeld door middel van kegels. Het doorgaand verkeer tussen Heist en Westkapelle zal niet mogelijk zijn via de Westkapellestraat tijdens de wedstrijd.

Via de Vaartdijk rijden de atleten richting Moerkerke, om terug te keren langs het Sifon. Het fietsverkeer tussen Hoeke en Sluis zal dus hinder ondervinden. Als fietser kun je van Oostkerke langs de Damse Vaart-Noord door tot aan de Sint-Jacobstraat. Via de Sint-Jacobstraat, Oude Heernisstraat, Vierwindenweg en Marouxdreef kan je van en naar Sluis. Aan het Sifon is een doorgang voorzien voor recreatief fietsverkeer.  Als recreatieve fietser zal je het parcours kunnen dwarsen mits de aanwijzingen van de politiediensten of seingevers. De handelszaken in Damme, Moerkerke, Oostkerke en Hoeke blijven bereikbaar met mogelijke hinder. De passage van de groene vlag is het teken dat de wedstrijd op dat punt voorbij is. Daarna wordt de weg zo snel mogelijk vrijgemaakt.

Na het fietsen volgt er voor de triatleten nog 10 of 21 km lopen. Ze zullen daarbij in en om het Directeur-Generaal Willemspark lopen om vervolgens via de Anemonenlaan richting Zeedijk te lopen. De slagbomen op de Zeedijk zullen naar beneden zijn, van de Canadasquare tot aan de Parkstraat. Enkel bevoegde mensen met een badge kunnen op 8, 9, 10 en 11 september op de Zeedijk van 08.00 uur tot 20.00 uur. Op de wedstrijddagen zal het Willemspark toegankelijk blijven, maar zullen de ingangen van 14.30 tot 17.00 uur op zaterdag en van 12.30 tot 18.00 uur op zondag onder controle staan van seingevers.

Wil je de parkeer- en verkeersdrukte in de omgeving van het sportevent vermijden? Maak gebruik van het openbaar vervoer, kom met de fiets of te voet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen