zondag, april 21, 2024
HomeKnokke-HeistVerkeersstremming bij Balkonrotonde N49-N376 door Betonherstellingen op 11-12 Januari

Verkeersstremming bij Balkonrotonde N49-N376 door Betonherstellingen op 11-12 Januari

Op 11 en 12 januari 2024 worden belangrijke betonherstellingen uitgevoerd aan de binnenzijde van de balkonrotonde op de kruising van de N49 (Natiënlaan) en de N376 (Dudzelestraat). Deze ingreep is essentieel voor de voorbereiding op de definitieve herstelling van de vangrail die later volgt.

De werkzaamheden vangen aan om 7 uur ’s ochtends op beide dagen. Tijdens deze periode wordt de linkerrijstrook van de rotonde afgesloten voor het verkeer. Dit kan aanzienlijke verkeersstremmingen veroorzaken in dit normaal vlot doorstromende gebied.

Omleidingen en Verkeersaanpassingen

De werkzaamheden hebben diverse gevolgen voor de verkeersstromen in en rond Knokke-Heist:

  • Fietsers: Specifieke omleidingsroutes zijn gepland voor fietsers van en naar Middelburg en De Hoorn.
  • Openbaar vervoer: De dienstregeling van De Lijn (lijnen 455 en 80) ondervindt aanpassingen.
  • Lokaal verkeer: Omleidingsroutes zijn ingesteld voor verkeer van en naar Middelburg en De Hoorn.
  • Doorgaand verkeer op de Natiënlaan: Er geldt een aangepaste verkeerssituatie met versmalde rijstroken en een snelheidsbeperking van 50 km/u.

Advies aan Weggebruikers

Weggebruikers worden geadviseerd hun reisplannen aan te passen en rekening te houden met extra reistijd. De plaatselijke autoriteiten en verkeersbeheerders benadrukken het belang van het volgen van de omleidingsborden en de tijdelijke verkeersmaatregelen voor de veiligheid van zowel de wegwerkers als de weggebruikers.

Voor de meest actuele informatie en gedetailleerde omleidingsroutes kunt u terecht op de officiële websites van de Gemeente Knokke-Heist en Wegen en Verkeer. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunt u uw reisplannen dienovereenkomstig aanpassen.

Het is van essentieel belang dat deze werkzaamheden veilig en efficiënt worden uitgevoerd om de duurzaamheid en veiligheid van onze wegeninfrastructuur te waarborgen.