woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistVerkeersvernieuwing op de Natiënlaan: meer dan gewoon asfalt

Verkeersvernieuwing op de Natiënlaan: meer dan gewoon asfalt

Nieuwe verkeersstroom

Vanaf donderdagnamiddag wordt het binnenkomend verkeer naar Knokke omgeleid naar de linkerrijstrook van de oostelijke rijbaan tussen Kalvekeetdijk en Nieuwstraat. Deze wijziging zorgt ervoor dat de verkeersdoorstroming tijdens de verdere werkzaamheden optimaal blijft. Het verkeer richting binnenland blijft zijn vertrouwde pad volgen op de rechterrijstrook van de westelijke rijbaan.

Wijzigingen in parkeerbeleid

Een belangrijk onderdeel van deze herstructurering is de aanpak van het parkeerbeleid. Vanaf 16 mei wordt er een parkeerverbod ingevoerd op de middenberm van de Natiënlaan. Dit is een cruciale stap om de veiligheid tijdens de verwijdering van de betonnen afscheidingsblokken te waarborgen, een taak die de aannemer vanaf 20 uur zal starten.

Efficiëntie door technologie

Het nieuwe kruispunt aan de Kragendijk, dat later deze week in gebruik wordt genomen, is uitgerust met moderne verkeerslichten. Deze installatie verbetert niet alleen de toegang tot belangrijke faciliteiten zoals het Fastned snellaadstation en de randparking in bedrijvenpark ‘t Walletje, maar bevordert ook een soepel verkeer van en naar deze populaire bestemmingen.

Afwerking en toekomstplannen

De finale afwerking van de rotonde bij de Korenbloemdreef is ook in volle gang. Deze ontwikkeling, essentieel voor de veiligheid en esthetiek van de omgeving, staat gepland om eind juni 2024 afgerond te zijn. De aanplant van groen in deze zone volgt in het najaar, wat zal bijdragen aan een groenere en aangenamere gemeente.