vrijdag, februari 23, 2024
HomeKnokke-HeistVerlenging Werkzaamheden Elizabetlaan tot 1 December 2023 voor Veiligere Oversteekplaatsen

Verlenging Werkzaamheden Elizabetlaan tot 1 December 2023 voor Veiligere Oversteekplaatsen

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft aangekondigd dat de werkzaamheden aan de oversteekplaatsen op de Elizabetlaan (N34) bij het kruispunt met de Arcadelaan worden verlengd tot vrijdag 1 december 2023. Deze verlenging is noodzakelijk vanwege de recente slechte weersomstandigheden die de voortgang van het project hebben beïnvloed.

De werkzaamheden zijn gericht op het verbeteren van de veiligheid voor fietsers en voetgangers. Dit wordt bereikt door het versmallen van de Elizabetlaan naar één rijvak per rijrichting en het aanpassen van de oversteekplaatsen. Oorspronkelijk waren deze werkzaamheden gepland om te eindigen op 17 november 2023, maar ze zullen nu doorgaan tot begin december.

Gedurende deze periode zijn er aanzienlijke verkeersmaatregelen van kracht. Het kruispunt blijft volledig afgesloten voor verkeer. Voor gemotoriseerd verkeer van Knokke naar Zeebrugge en vice versa zijn omleidingen ingesteld via de Meerlaan, Koningslaan, Knokkestraat, Duinbergenlaan en Paul Parmentierlaan. Fietsers op de Elizabetlaan kunnen gebruikmaken van het Prinsjespad en het Zomerpad in beide richtingen, terwijl in de Arcadelaan het Margrietenpad als alternatieve route dient.

Het Agentschap Wegen en Verkeer benadrukt het belang van deze werkzaamheden voor de verkeersveiligheid en vraagt begrip van weggebruikers voor de tijdelijke ongemakken. De hoop is dat, eenmaal voltooid, deze aanpassingen zullen bijdragen aan een veiligere en aangenamere verkeersomgeving voor alle weggebruikers.