zondag, februari 25, 2024
HomeKnokke-HeistVernieuwde Kerstmarkt met Volkskunst en Internationale Gasten

Vernieuwde Kerstmarkt met Volkskunst en Internationale Gasten

Na een onderbreking door de coronapandemie hervat Volkskunstgroep De Sloepe haar jaarlijkse traditie met een Kerstmarkt in Heist, die plaatsvindt op zaterdag 9 december 2023 vanaf 13:00 uur. In een fris nieuw jasje biedt deze editie een samenwerkingsverband met de Seniorenadvies Raad (SAR), Spelotheek De Wip en Oxfam Wereldwinkels.

De Kerstmarkt verhuist naar het karakteristieke oude postgebouw aan de Vrièrestraat 26, waar het niet alleen binnen gezellig toeven is, maar ook buiten in een tentendorp met uiteenlopende standjes. Bezoekers kunnen snuffelen bij kraampjes met ambachtelijke producten zoals snoep, juwelen, beeldhouwwerken en schilderijtjes, terwijl de SAR breiclub en Oxfam Wereldwinkels hun eigen speciale aanbod presenteren.

Voor de kleinsten is er een ‘Kidscorner’ georganiseerd door Spelotheek De Wip, en liefhebbers van een goede Cava kunnen terecht bij de bijbehorende bar. De eerste verdieping van het postgebouw herbergt De Vierbote, waar men kan genieten van een drankje en pannenkoeken in een ontspannen kerstambiance.

Culinaire genoegens worden niet vergeten met een aanbod van jenevers, glühwein, soep en hamburgers aan de buitenbar. Het entertainment wordt verzorgd door de kinder- en middengroep van Vkg De Sloepe, gevolgd door het ensemble NALSIA uit Litouwen, dat om 14:30, 15:30 en 16:30 uur een mix van folk- en kerstliedjes ten gehore brengt.

De Kerstmarkt belooft een dag vol festiviteiten, ontmoetingen en vertier, afsluitend om 20:00 uur, en nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze gezellige gemeenschapsviering.