dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-HeistVernieuwde Parking Lippenslaan: Een Modern Parkeerparadijs in Knokke-Heist

Vernieuwde Parking Lippenslaan: Een Modern Parkeerparadijs in Knokke-Heist

Knokke-Heist, heeft recent een belangrijke mijlpaal bereikt in de modernisering van haar parkeerfaciliteiten. Met de afronding van fase 1 van de vernieuwing van parking Lippenslaan eind december 2023, is er een nieuw hoofdstuk aangebroken in het streven naar een verbeterde parkeerervaring. Deze renovatie, een samenwerkingsproject tussen Optimal Parking Control (OPC) en het gemeentebestuur van Knokke-Heist, vertegenwoordigt een aanzienlijke investering van 801.608 euro, die past binnen de in mei 2022 verlengde concessieovereenkomst met OPC voor een periode van 9 jaar.

Parking Lippenslaan: Meer dan Alleen Parkeren

Parkeergarage

De parking, vroeger bekend als parking stadhuis, is strategisch gelegen onder het Alfred Verweeplein en biedt ruimte aan 245 auto’s. Dit 24/7 geopende paradijs voor automobilisten is niet alleen uitgebreid met 20 nieuwe elektrische laadpunten, maar heeft ook een grondige renovatie ondergaan. De bestaande toestand voldeed niet meer aan de normen en kwaliteitseisen van Knokke-Heist, wat resulteerde in een gedetailleerd financieel plan bij de verlenging van de concessieovereenkomst.

Fase 1: Een Frisse Wind

In de afgelopen maanden heeft parking Lippenslaan diverse verbeteringen ondergaan:

  • Esthetische Aanpassingen: Muren en kolommen kregen een frisse verflaag, er kwam nieuwe bewegwijzering, en het servicepunt werd vernieuwd.
  • Comfort: Voor aangename achtergrondmuziek zorgen 20 luidsprekers, terwijl de luchtkwaliteit, verrijkt met een subtiel huisparfum, continu wordt gemonitord.
  • Bereikbaarheid: Een extra P-Bord in de middenberm van de Lippenslaan toont het aantal beschikbare plaatsen. Ook de signalisatie bij de inrit is vernieuwd, inclusief een aantrekkelijker inritportaal en hellingbaan.

Nieuwe Technologieën en Veiligheidsmaatregelen

  • Vloercoating: Beschermt de constructie en vergemakkelijkt schoonmaak.
  • Verlichting: Aangepast voor meer comfort en veiligheid, vooral rond betaalautomaten en in- en uitritzones.
  • Camerabewaking en Nummerplaatherkenning: Het nieuwe camerabewakingssysteem omvat 21 camera’s voor uitgebreide zichtbaarheid, terwijl nummerplaatherkenning en een digitaal abonnementenplatform de toegankelijkheid vergroten.
  • Verbeterde Connectiviteit: Een nieuw systeem verzekert optimaal mobiel bereik ondergronds.

Volgende Fase in Zicht

Het college van burgemeester en schepenen zal, in overleg met OPC, de plannen voor fase 2 onder de loep nemen. Deze volgende fase zal zich richten op de bovengrondse elementen, zoals het parkeergebouw en de traphal. Meer details hierover worden spoedig verwacht.

Parking Lippenslaan illustreert perfect hoe investeringen in infrastructuur kunnen bijdragen aan een betere levenskwaliteit in stedelijke gebieden. Deze vernieuwde parkeergarage belooft niet alleen een veiligere en prettigere parkeerervaring, maar ook een stap vooruit in de richting van duurzame stadsontwikkeling.