19.5 C
Knokke-Heist

Vernieuwing in Seniorenadviesraad: Praatcafé Dementie verwelkomt nieuwe voorzitter

Walter Bague draagt het stokje over aan Françoise Bienstman – De Vreeze als nieuwe voorzitter van het Praatcafé Dementie binnen de Seniorenadviesraad (SAR). Onder haar leiding zal het café zich blijven richten op het samenbrengen van mensen die geconfronteerd worden met dementie.

Walter Bague, voormalig voorzitter van het Praatcafé Dementie, heeft na 20 jaar vol inzet en enthousiasme besloten een stap terug te doen. In zijn zoektocht naar verjonging en vernieuwing heeft hij Françoise Bienstman – De Vreeze voorgedragen als zijn opvolger, die unaniem is gekozen door de Raad van Bestuur van de Seniorenadviesraad.

Françoise is afgestudeerd als Master of Science in Verpleegkunde aan de Universiteit van Gent. Na een succesvolle carrière als cardiologische verpleegkundige en later hoofdverpleegkundige in diverse ziekenhuizen, heeft ze haar loopbaan afgesloten als directeur van woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Torhout. Daarnaast is ze gemeenteraadslid binnen de partij van gemeentebelangen in Knokke-Heist.

Haar uitgebreide contacten in de medische, sociale en politieke wereld, gecombineerd met haar kennis, inzet en enthousiasme, bieden een solide basis voor het voortzetten en uitbreiden van de activiteiten binnen het Praatcafé Dementie. Het doel van het café is om mensen samen te brengen die in hun omgeving worden geconfronteerd met dementie en om ervaren sprekers uit te nodigen die de ziekte vanuit verschillende aspecten toelichten, zoals medisch, sociaal en juridisch.

De eerste lezing van 2023 onder leiding van de nieuwe voorzitter was een groot succes. Maar liefst 125 mensen kwamen luisteren naar notaris Wittesaele over erfrecht en zorgvolmacht. De volgende lezing, getiteld “De link tussen darmen en hersenen, meer dan een buikgevoel”, zal worden verzorgd door prof. Roosmarijn Vandenbroecke (UZGent) en vindt plaats op 13 juni in de Vierbote te Heist. De ontvangst begint om 19:00 uur en de lezing start om 19:30 uur. De toegang is gratis, maar inschrijven via CC Scharpoord wordt op prijs gesteld.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen