HomeZeebruggeZeebrugse HavenVersluys Logistics, luchthaven Oostende-Brugge en haven van Zeebrugge gaan een gezamenlijk logistiek...

Versluys Logistics, luchthaven Oostende-Brugge en haven van Zeebrugge gaan een gezamenlijk logistiek zee- en luchtvracht platform opzetten

In navolging van de exclusieve samenwerkingsovereenkomst die Versluys Logistics vorig jaar sloot met de luchthaven Oostende-Brugge voor de ontwikkeling van ‘Cargo Village’ met logistiek vastgoed op bepaalde delen van de luchthaven werd op dinsdag 1 juni 2021 een intentieverklaring getekend tussen Versluys Logistics en de haven van Zeebrugge. Deze intentieverklaring zal de basis vormen voor een ambitieus concept dat op termijn moet leiden tot de integratie van een gezamenlijke zee-luchtvracht supply-chain. De partijen engageren zich om hun respectievelijke toegangspoorten tot de wereld op een doordachte manier met elkaar te verbinden binnen een overkoepelende logistieke ‘sea & air gateway’. 

Voordelen van een gezamenlijke logistieke samenwerking 

Via een collectieve marktbenadering zullen Versluys Logistics en MBZ de luchthaven en de zeehaven in de markt profileren als één groot logistiek platform dat een oplossing biedt voor hedendaagse en toekomstige logistieke uitdagingen. De integratie van de verschillende logistieke niveaus kan op twee manieren relevant zijn. Enerzijds kan een deel van het zee- of luchtvrachtsegment onderling worden ingewisseld, anderzijds kunnen de afzonderlijke gehelen complementair zijn wat op hun beurt weer nieuwe vormen van distributie kan ondersteunen. Die complementariteit tussen haven en luchthaven zorgt voor meer opties, flexibiliteit en ook een betere controle op het beheer van de eigenlijke logistieke keten.  

Bart Versluys (CEO Versluys Groep – moederbedrijf Versluys Logistics): “Door de coronacrisis en de sterke groei van onder andere e-commerce is de vraag naar logistiek vastgoed sterk toegenomen. De exclusieve overeenkomst die we vorig jaar gesloten hebben met de luchthaven van Oostende-Brugge geeft ons de unieke opportuniteit om ook in dit snel evoluerend marktsegment uit te groeien tot een toonaangevende speler. Hoogwaardige logistieke magazijnen rond luchthavens zijn immers uitermate gegeerd. In navolging hiervan ben ik dan ook bijzonder opgetogen over de intentieverklaring die we vandaag ook hebben ondertekend met de haven van Zeebrugge. Deze intentieverklaring legt de basis voor de fundamenten waarop we in de toekomst een sterk globaal logistiek platform kunnen uitbouwen. Door deze samenwerking kan het geheel van logistieke processen gekoppeld worden binnen één grote mondiale ‘sea & air gateway’.”

Tom Hautekiet (CEO Port of Zeebrugge): “De toenemende globalisering heeft een impact op de logistieke stromen en draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe markten. De groeiende logistieke vraag zorgt ervoor dat de rol van distributiecentra in de nabijheid van een multimodaal transportnetwerk steeds essentiëler wordt. Onze kusthaven die samen met de luchthaven van Oostende-Brugge een platform realiseert, maakt het mogelijk om een strategische synergie te creëren en onze regio te versterken als concentratiegebied voor economische ontwikkeling.”  

TEKST: F. Neyts
FOTO: ©Michel Vanneuville

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers