18.4 C
Knokke-Heist

Versterkte controles in Knokke-Heist: Waar moet je op letten?

Elke gemeente heeft haar eigen set regels, ontworpen om zowel de inwoners als de bezoekers een harmonieuze co-existentie te bieden. Knokke-Heist is daarop geen uitzondering, met regels die gedetailleerd zijn opgenomen in hun algemene politieverordening (APV). Deze regels worden gedurende het hele jaar gecontroleerd door onder andere de gemeenschapswachten en de lokale politie.

Maar nu is er een nieuwe ontwikkeling! De gemeenschapswachten en gemeentelijke vaststellers zijn van plan de controles te intensiveren. Hun focus? Nagaan wie de APV-regels stipt opvolgt en wie ze aan hun laars lapt. Als je je niet aan deze regels houdt, kun je een gemeentelijke administratieve boete krijgen, die kan oplopen tot een flinke €350.

Nu vraag je je misschien af: “Welke regels moet ik precies volgen?” Goed dat je het vraagt. Voor de handelaars in Knokke-Heist betekent dit bijvoorbeeld dat ze geen koopwaar of reclame-uitingen, zoals beach flags of ballonbogen, mogen plaatsen op plaatsen zoals het openbaar domein, privéparkeerplaatsen met openbaar karakter en zogenaamde zones non-aedificandi. Dit zijn specifieke stroken waar bouwen verboden is, met als doel bijvoorbeeld het uitzicht te behouden of bepaalde groenvoorzieningen te garanderen.

En voor de inwoners die dachten dat ze hun privé eigendommen zomaar op het openbaar domein konden plaatsen? Denk nog eens goed na. Elke privé-inname van het openbaar domein moet namelijk vergund zijn.

Maar dat is niet alles. Het aanbrengen van publiciteit op schuthekken, werfafsluitingen en noodvoetpaden is ook een no-go. En voor diegenen die graag V-borden gebruiken voor publicitaire activiteiten? Dat is verboden op de benedenverdieping, het gelijkvloers en de begane grond.

Voor een volledig overzicht van de APV-regels en mogelijke uitzonderingen, is het aan te raden een kijkje te nemen op de officiële website van Knokke-Heist via deze link.

Knokke-Heist zet in op een transparante en veilige omgeving voor zowel inwoners als bezoekers. Ben jij goed op de hoogte van de regels? Deel jouw ervaringen en mening hieronder. Wil je op de hoogte blijven van lokaal nieuws en updates? Meld je dan gratis aan voor een abonnement via de knop “mijn krant”.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen