5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Vier bestuurders onder invloed

De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam deel aan het West-Vlaams weekend zonder alcohol achter het stuur met extra controles in Damme en Knokke-Heist. In totaal reden 4 van de 77 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol en/of drugs. Een van deze automobilisten was ook in het bezit van 6g cannabis.

Het politieteam trok het rijbewijs van 6 bestuurders voor 15 dagen in. Ook drie hardrijders speelden hun rijbewijs kwijt. Eén van hen haalde een snelheid van 103 kilometer per uur op een locatie waar binnen de bebouwde kom slechts 50 is toegelaten. In totaal reden 203 van de 1.137 gecontroleerde bestuurders te snel voorbij de flitswagen. Tijdens de acties liep ook een bestuurder met een levenslang rijverbod tegen de lamp. 11 bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing omdat ze geen geldig verzekeringsdocument konden voorleggen of reden met defecte verlichting.

De controles lopen ook na de winterbobcampagne door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het webformulier op www.politie.be/5446.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over