zaterdag, februari 24, 2024
HomeKnokke-HeistAtelier Depaepe en de Iconische Heldentoren: Een Nieuw Tijdperk

Atelier Depaepe en de Iconische Heldentoren: Een Nieuw Tijdperk

Op 27 maart 2009 begon het verhaal van de vijfde generatie van Atelier Depaepe, een verhaal van passie, doorzettingsvermogen en familietraditie. Na jaren van hard werken, vol risico’s, stress en slapeloze nachten, heeft de familie Depaepe hun droom voortgezet in de kleinste en volgens velen de mooiste van de Heldentorens. Dit nieuwe hoofdstuk belooft niet alleen een voortzetting van kwaliteit en traditie maar ook een bijdrage aan de lokale gemeenschap en het stadsbeeld van Knokke-Heist.

Een Nieuwe Locatie vol Uitdagingen en Kansen

De recente verhuizing naar de Heldentorens, specifiek naar de toren aan de Elisabethlaan, markeert een belangrijk moment voor Atelier Depaepe. Hoewel de verhuizing gepaard ging met enkele uitdagingen, zoals een incident met de deuren, heeft het team van Depaepe laten zien dat ze klaar staan om hun klanten te verwelkomen met open armen en een open keuken. De creatieve oplossing van een tijdelijke toegang via de Knokkestraat, begeleid door vlaggetjes, weerspiegelt hun aanpassingsvermogen en toewijding.

Een Baken van Innovatie en Schoonheid

De Heldentorens, een project dat bijna 70 meter boven onze gemeente uittorent, is een toonbeeld van architecturale innovatie en esthetiek. Ontworpen door Neutelings Riedijk Architects, combineert het complex residentiële ruimtes, een restaurant, vishandel, en een ondergrondse parkeergarage, alle verbonden in een harmonieus stedelijk ensemble. De torens zijn niet alleen een blikvanger door hun hoogte en vorm, maar ook door het gebruik van keramische panelen die het licht en de kleuren van de omgeving reflecteren, waardoor het gebouw dagelijks van uiterlijk verandert.

De Passie en Toewijding van Atelier Depaepe

Het verhaal van Atelier Depaepe is er een van onwrikbare toewijding aan hun vak. Ondanks de vele uitdagingen, blijft het team gefocust op hun doel: het bieden van kwaliteit en het voortzetten van een familietraditie die generaties overspant. Deze passie is duidelijk zichtbaar in hun dagelijkse werkzaamheden, van de zorgvuldige selectie van vis tot de interactie met klanten. Hun motto, “awe mo leute én en een vés vistje kunnen verkopen”, weerspiegelt hun liefde voor het vak en hun gemeenschap. De geschiedenis van Atelier De Paepe is opmerkelijk: overgedragen door generaties, met een sterke lijn van vrouwelijke ondernemers, heeft het bedrijf zich altijd aangepast aan de tijden zonder zijn kernwaarden te verliezen. Anneke Van Troyen, die samen met haar man Kristoffel de huidige leiding heeft, benadrukt deze traditie van overdracht en vernieuwing. Hun verhuizing naar de Heldentoren markeert niet alleen een nieuwe fase in hun bedrijfsvoering maar ook een fysieke en symbolische stap vooruit.

Atelier Depaepe in de Heldentorens is meer dan een viswinkel; het is een verhaal van veerkracht, traditie en innovatie. Terwijl ze zich nestelen in hun nieuwe locatie, blijven ze een belangrijke rol spelen in de lokale gemeenschap van Knokke-Heist. Met een blik op de toekomst en respect voor het verleden, belooft Vishandel Depaepe een blijvende indruk te maken op zowel de culinaire scene als het stadsbeeld van Knokke-Heist.