9 C
Knokke-Heist

Vissers eren op carnaval zondag

Op zondagmorgen 19 februari 2023 organiseert het gemeentebestuur van Knokke-Heist in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en Volkskunstgroep De Sloepe de traditionele Vissershulde in Heist. De sfeervolle vissersmis om 10 uur in de Sint-Antoniuskerk wordt voorgegaan door E.H. Philippe vanden Driessche en muzikaal omlijst door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Om 10.45 uur stappen de prominenten in optocht naar het vissersmonument op het Vissershuldeplein.

Daar worden traditioneel tijdens een sobere maar aangrijpende ceremonie in samenwerking met Volkskunstgroep De Sloepe kransen neergelegd door een groot aantal verenigingen, instellingen en groeperingen die op deze wijze hun verbondenheid en solidariteit willen uitdrukken met het wel en wee van de Heistse visserij. In het bijzonder worden die mensen herdacht die in tragische omstandigheden hun leven lieten bij de uitoefening van hun werk op zee.

Organisaties, verenigingen en particulieren die bloemen wensen neer te leggen, worden verzocht dit vooraf te melden aan communicatie@knokke-heist.be 

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen