17.6 C
Knokke-Heist

Vlaams Belang Vraagt Opheldering Over Woontorens en Vermeende Belangenvermenging

Knokke-Heist blijft in het oog van de storm, oppositiepartij Vlaams Belang Knokke-Heist, vraagt via raadslid Leo Dewaele om transparantie in de nieuwste twist binnen het gemeentebestuur. In een recent interview in Het Laatste Nieuws, uitte volgens het Vlaam Belang, schepen Antoine Geerinckx openlijk zijn twijfels over burgemeester Piet De Groote en eerste schepen Kris Demeyere, beschuldigend dat zij de belangen van de vastgoedsector boven die van de gemeente plaatsen.

Het is volgens de partij geen geheim dat Knokke-Heist de afgelopen maanden al minstens vier keer onder vuur is komen te liggen. De punten van kritiek variëren van de verkoop van succesvolle gemeentescholen aan het Gemeenschapsonderwijs, tot een forensische audit door Audit Vlaanderen die belangenvermenging door Kris Demeyere aan het licht bracht. De gemeente is ook betrokken bij een nieuwe forensische audit en nu is er een escalerend conflict rond de bouw van nieuwe woontorens.

Vlaams Belang maakt zich sterk voor behoud van het familiale karakter van de gemeente en roept zowel in als buiten de gemeenteraad op tot samenwerking tegen de bouw van nieuwe woontorens en andere grootschalige projecten. De partij pleit voor het afvoeren van de Hoogbouwnota en de Vista-nota.

De druk op de burgemeester en de betrokken schepen neemt toe, klinkt het bij het Vlaams Belang. Raadslid Dewaele roep op om tijdens de gemeenteraad duidelijkheid te verschaffen over de mogelijke juridische gevolgen van de reeds door Audit Vlaanderen vastgestelde belangenvermenging. Bovendien wordt transparantie geëist over het onderwerp van de lopende forensische audit, temeer omdat schepen Geerinckx wijst op mogelijke nieuwe gevallen van belangenvermenging.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen