1.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Vlaams Volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser bezoekt West-Vlaamse musea

Cathy Coudyser (N-VA), Vlaams volksvertegenwoordiger uit Knokke-Heist, is op toer om alle West-Vlaamse musea te bezoeken. Haar volgende stop was het Abdijmuseum Ten Duinen, waar ze ondergedompeld werd in de wondere wereld van de Cisterzienzerabdij.

Directeur Dirk Vanclooster gaf een enthousiaste rondleiding langs de goed bewaarde en diverse archeologische collectie, maar ook de rijke religieuze zilver- en schilderijencollectie, etsen, monastieke boeken en archiefstukken.

In de toekomst is er de ambitie om op de site Ten Bogaerde een echt kenniscentrum uit te bouwen, met een tentoonstellingsruimte die de impact van de abdij op de uitbouw van de hele kuststreek duidt, evenals de vele internationale contacten die ze in de loop der eeuwen heeft opgebouwd.

Coudyser was zeer onder de indruk van het museum en de rijke geschiedenis die het vertegenwoordigt. “Het was een echte eyeopener om te zien hoe de abdij zich heeft ontwikkeld en hoe ze zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de kuststreek,” zei ze. “Ik kijk ernaar uit om nog veel meer musea in West-Vlaanderen te bezoeken en te ontdekken wat ze te bieden hebben.”

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen