zaterdag, juli 2, 2022
12.7 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Vlaanderen feest in Knokke-Heist!

Op zondag 10 juli 2022 om 20.30 uur geeft Knokke-Heist op het Heldenplein in Heist het startschot van Vlaanderen Feest met een groot gratis meezingfeest voor jong en oud, begeleid door de liveband van Dries & De Belgen. Iedereen kan naar hartenlust meezingen met allerlei populaire Nederlandstalige liedjes die tot het collectief geheugen behoren. Op maandag 11 juli om 11 uur is het in het Cultuurcentrum Scharpoord de beurt aan Els Dottermans, Andrea Croonenberghs en Barbara Dex om het Feest van de Vlaamse Gemeenschap muzikaal op te fleuren met liedjes van Boudewijn de Groot.  

Dries & De Belgen   

Frontzanger Dries De Vis & zijn Belgen brengen op zondagavond 10 juli Nederlandstalige popsongs uit Vlaanderen en Nederland die recht uit het hart komen. Liedjes die iedereen kan meezingen! Met een overdosis aan enthousiasme, leuke samenzangen en een stevige portie lef doorprikken ze het repertoire van Clouseau, Raymond van het Groenewoud., Gorki, Doe Maar, Bazart, en zo veel meer. Haal de dansschoenen boven, smeer de kelen want met Dries & de Belgen is het feest! Het gratis meezingfeest is een populair volksevenement en staat volledig in het teken van de 11-juliviering. Het voor- en naprogramma ligt in de ervaren handen van Seafun, de lokale omroep van Knokke-Heist.   

  

Els Dottermans, Andrea Croonenberghs & Barbara Dex   

Op maandag 11 juli om 11 uurwordt in het Cultuurcentrum Scharpoord ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag op 11 juli een officiële plechtigheid gehouden met de verwelkoming door Burgemeester Piet De Groote. Na het welkomstwoord worden enkele Vlaamse liederen gezongen waarna een optreden volgt van Els Dottermans, Andrea Croonenberghs en Barbara Dex.   Elk op hun eigen manier en met de goedkeuring van de Meester zelf, vertolken deze drie zangeressen het werk van Boudewijn de Groot vanaf 1965 tot nu. Drie unieke stemmen, drie unieke interpretaties. Het vrouwelijke trio vertoeft bovendien in uitstekend gezelschap, want niemand minder dan Marcel (zoon van) de Groot begeleidt op gitaar. Uiteraard is er ook de voltallige band om het geheel compleet te maken. Met de prachtige teksten van Boudewijn zelf, maar ook met die van Lennaert Nijgh, Herman Pieter de Boer en Freek de Jonge. Akoestische nummers, stevige nederpop en heerlijk rockende nummers wisselen elkaar af. De zangeressen zingen samen en apart en laten je zo optimaal genieten van het prachtige oeuvre van Boudewijn de Groot, live met 5 muzikanten! De 11-juliviering wordt traditioneel afgesloten met een lied van de Vlaamse Gemeenschap, onder artistiek toezicht van Tony Venneman, met daarna een receptie.   

Inschrijven verplicht vanaf 1 juni 2022 via de link https://ap.lc/QDu3E of e-mail cc.ticket@knokke-heist.be of via T 050 630 430  – 2 euro reservatiekosten. De plaatsen zijn beperkt.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen