Home Economie Vlaanderen Vakantieland presenteert: Knokke-Heist, een parel aan de Belgische kust

Vlaanderen Vakantieland presenteert: Knokke-Heist, een parel aan de Belgische kust

1500

Vlaanderen Vakantieland verkent Knokke-Heist, de charmante kustgemeente die zowel natuurliefhebbers als cultuurfanaten aantrekt. Presentatrice Laura Govaerts en voedingsdeskundige Sandra Bekkari nemen de kusttram naar deze adembenemende bestemming en ontdekken de lokale hoogtepunten.

De populaire televisieshow Vlaanderen Vakantieland brengt Knokke-Heist onder de aandacht, de kustgemeente die een rijke mix van natuur, cultuur en gastronomie te bieden heeft. Presentatrice Laura Govaerts en voedingsdeskundige Sandra Bekkari, geboren en getogen in Oostende, stappen op de kusttram om de verborgen schatten van deze gemeente te verkennen.

Hun avontuur begint in het Natuurpark Het Zwin, waar ze een wandeling maken onder leiding van directeur Ina De Wasch. Ze krijgen uitleg over de beroemdste inwoners van het park: de ooievaars, die op dat moment volop aan het broeden zijn. Het Zwin is een belangrijk broedgebied voor vele vogelsoorten en trekt natuurliefhebbers van heinde en verre aan.

Na hun bezoek aan het natuurgebied zetten ze hun tocht voort naar Cultuurcentrum Scharpoord, waar ze de fototentoonstelling “Rankin – Dazed Decades” bezoeken. Rankin, een bekende Britse fotograaf, staat bekend om zijn gedurfde stijl en portretten van grote (Britse pop)sterren. Het bezoek aan de tentoonstelling biedt een fascinerend inzicht in de wereld van hedendaagse fotografie.

‘s Avonds genieten ze van een diner in het gerenommeerde restaurant Blanco, waar chef David gerechten serveert die geïnspireerd zijn op de mediterrane en Mexicaanse keuken. Het restaurant is opgenomen in de mini Gault&Millau-gids van Knokke-Heist, wat een garantie is voor culinaire verwennerij.

Op de tweede dag van hun verblijf verkennen ze de deelgemeente Heist per fiets. Onderweg rijden ze door het natuurreservaat Sashul, langs de oude lichttoren en het pittoreske Visserskapelletje. Ze stoppen bij Moeder Babelutte Café, waar ze het lokale snoepje Babelutte proeven, een ware lekkernij voor de zoetekauw.

Het hoogtepunt van hun trip vindt plaats in de namiddag wanneer Laura en Sandra hun jeugddroom verwezenlijken en een initiatie golfsurfen volgen bij Beachclub Anemos. Deze populaire watersport wordt steeds vaker beoefend aan de Belgische kust en zorgt voor een adrenalinekick.

Deze boeiende ontdekkingstocht door Knokke-Heist wordt uitgezonden op zaterdag 6 mei 2023 om 18.35 uur op Eén.