HomeZwinregioZeebruggeVluchtelingen worden in Zeebrugge verder onderzocht

Vluchtelingen worden in Zeebrugge verder onderzocht

“We hebben melding gekregen dat er vanmorgen een 49 Vietnamese vluchtelingen in een bootje voor de kust van Oostduinkerke in de problemen waren gekomen”, bevestigt Charlotte Devriendt van het Vlaams Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. “Het  reddingsschip Orka en de politie konden de vluchtelingen oppikken en zullen hen in Nieuwpoort aan land brengen.” 

“Dit is bijna dagelijkse kost”, stelt Marc Vanden Bussche, de burgemeester van Koksijde. “Bootjes die vanuit Frankrijk vertrekken naar Groot-Brittannië. Onze politie onderschept soms ook mensen die met bootjes onderweg zijn op de snelweg.”

Want volgens Vanden Bussche verkiezen de migranten en vluchtelingen om te vertrekken vanop een Frans strand. “Als ze vertrekken vanop een strand hier, moeten ze dat te vaak doen in het zicht van de appartementen, daarom kiezen ze voor de Franse kust.”

Volgens de burgemeester zullen ze dat ook blijven proberen. “De routes via de overzet en de haven in Calais is stilgelegd maar de mensen blijven vindingrijk. En Groot-Brittannië blijft ook blijkbaar het beloofde land voor veel mensen. De mensensmokkelaars verdienen er bovendien ook veel geld mee.”

De vluchtelingen werden in de loop van de dag voor verder onderzoek naar Zeebrugge overgebracht. De Zeevaartpolitie en de Federale Gerechtelijke Politie West-Vlaanderen zullen verder onderzoek doen naar de smokkelorganisatie die verantwoordelijk is voor deze feiten. Volgens voorlopige onderzoeksresultaten wordt vermoed dat het schip is vertrokken van de Franse kust, maar dit moet door verder onderzoek nog aan het licht komen ‘, wist de officier van justitie. Waarna ze een bevel zullen krijgen het land te verlaten.

1 REACTIE

  1. Gelukkig dat die mensen gered zijn maar hoe moet het nu verder? Ze weer aan hun lot overlaten zodat ze op gelijk welke manier toch zullen proberen in het UK te geraken? Dit laatste land is nu toch ook het “Aards Paradijs” niet al denken een groot deel van hun bewoners van wel. Ze wanen zich beter dan anderen anders was het nooit tot een Brexit gekomen. Wat maakt men die transmigranten eigenlijk wijs over het UK?

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers