17.6 C
Knokke-Heist

Voetbalmatch eindigt in vechtpartij: twee broers veroordeeld voor gewelddadig gedrag

Een voetbalmatch tussen twee jeugdploegen in Gistel eindigde twee jaar terug in een vechtpartij waarbij een speler ernstig gewond raakte en een aantal andere personen ook letsel opliepen. De broers K.C. (22) en C.C. (21) uit Oostende, die betrokken waren bij het incident, zijn onlangs veroordeeld voor hun gedrag.

Volgens getuigenverslagen begon de ruzie op het veld tijdens een wedstrijd tussen de U21-teams van KEG Gistel en KFC Heist, die op 11 september 2020 plaatsvond. Na een harde tackle op een speler van de uitploeg, liep de situatie uit de hand en kwamen enkele supporters het veld op.

De broers K.C. en C.C. werden beschuldigd van het aanvallen van een speler van de tegenpartij, waardoor deze bewusteloos raakte en geblesseerd werd. Procureur Fauve Nowé noemde het gedrag van de broers “puur crapuleus” en eiste gevangenisstraffen van 6 en 8 maanden.

De verdediging van de broers betoogde dat ze alleen hun jongere broer wilden beschermen, maar de rechtbank was het hier niet mee eens en veroordeelde hen tot werkstraffen van 120 en 100 uren.

Dit incident toont aan dat gewelddadig gedrag op en rond sportwedstrijden niet wordt getolereerd en dat de gevolgen ernstig kunnen zijn. Laten we ons concentreren op het sportieve aspect van de wedstrijd en ons gedragen als respectvolle en verantwoordelijke toeschouwers.

#voetbalgeweld

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen