9.9 C
Knokke-Heist

Vogels hebben geen hulp nodig of je betaald een gasboete van €350

Tijdens deze koude dagen zijn mensen geneigd om vogels te voederen met de beste bedoelingen. Men is bang dat de beestjes de winter niet zullen overleven zonder extra voedsel. Helaas is dit echter niet juist. Door vogels te voederen, geven we hen ongezonde en eenzijdige voeding die hun jachtinstinct aantast. Dit kan uiteindelijk een grotere bedreiging vormen voor de vogels dan een moeilijkere zoektocht naar eten. Bovendien leren we hen op deze manier ook dat ze steeds bij ons terecht kunnen en dat kan leiden tot overlast.

In de zomer zien we veel meeuwen die aanwezig zijn in de steden en in het Zegemeer zien we ganzen die agressief wandelaars benaderen omdat ze gewend zijn gevoederd te worden. Dit is niet alleen slecht voor de vogels, maar ook voor ons als mensen.

Een belangrijk punt om te benadrukken is dat het voederen van vogels op het openbaar domein verboden is en kan leiden tot een GAS-boete van 350 euro. Dit is niet alleen slecht voor de vogels, maar ook slecht voor onze portemonnee.

Als echte vogelliefhebbers, laten we de vogels leven in hun natuurlijke habitat en bieden we hen geen extra voeding aan. Dit is niet alleen goed voor de vogels, maar ook voor onze portemonnee. Laat de vogels leven in hun natuurlijke habitat en geniet van hun aanwezigheid in de natuur.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen