HomeKnokke-HeistVoor de laatste keer "vol" bij Eddy de Vos (Texaco)

Voor de laatste keer “vol” bij Eddy de Vos (Texaco)

Na 39 jaar stopt Eddy de Vos met zijn tankstation met bediening aan de pomp. “Mijn Texaco tankstation aan de Knokkestraat in Duinbergen moet straks plaatsmaken voor nieuwbouwappartementen”, vertelt Eddy aan Dirk Meulders van de Krant van West-Vlaanderen.

“39 jaar geleden ben ik in het mooie Duinbergen terechtgekomen. Van opleiding ben ik machinebankwerker maar ik werkte als jonge gast liever in de horeca. Tot een klant me vroeg of ik zin had om een pompstation open te houden”, aldus Eddy de Vos die in het Nederlandse Oostburg geboren is.

“In de beginperiode tankten de klanten Chevron. Nadien stapten we over naar de moedermaatschappij Texaco. Het materiaal onder en bovengronds is allemaal van de firma. De samenwerking liep al die jaren uitstekend. Aan de prijzenslag tussen de onbemande stations deden wij nooit mee. Wij hanteren de officiële brandstofprijzen en daar valt niemand over.”

“Desgevraagd controleren we de bandenspanning, het oliepeil en vullen we de ruitensproeiervloeistof aan. Klanten kunnen hier ook terecht om een krant of snoepgoed te kopen of om op de Lotto te spelen.”

Met Eddy verdwijnt (na de zomer) een tankstation met bediening die je bijna nergens meer kunt vinden. Al kan het nog! Iets verderop kunnen automobilisten die liever niet zelf tanken nog terecht bij Marc Floré op de Elizabetlaan in Duinbergen. Maar ook bij Q8 in de Kustlaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers