18.2 C
Knokke-Heist

Voorrang voor broers, zussen en personeel bij inschrijving kleuterschool Het Anker

Het is belangrijk dat het leerniveau wordt gegarandeerd, daarom is bij BS Het Anker de capaciteit van elke kleuterklas op 25 leerlingen per geboortejaar ingesteld. Ouders van kinderen geboren in 2021 die willen starten in de peuterklas volgend schooljaar, moeten zich tijdig aanmelden.

Broers en zussen van leerlingen die al ingeschreven zijn in de school hebben voorrang en moeten zich niet aanmelden. Zij kunnen zich tot en met 26 februari 2023 inschrijven op school. Dit geldt ook voor stief- en halfbroers en -zussen en andere kinderen die op hetzelfde adres wonen. Daarnaast krijgen kinderen van het schoolpersoneel ook voorrang.

Voor degenen die niet tot de voorrangsgroep behoren, is online aanmelden verplicht via de website: www.knokke-heist.be/hetanker. Dit kan tussen 28 februari 2023 en 21 maart 2023. Ouders zonder digitale middelen of die problemen ondervinden met de aanmelding kunnen terecht op het schoolsecretariaat of in het infopunt van het Sociaal Huis.

De afstand van de woon- en werkplaats is doorslaggevend bij de toewijzing van de inschrijvingen na het afsluiten van de deadline. Het aanmeldingssysteem bepaalt de volgorde van toewijzing op basis van een aantal factoren.

Ouders wiens kind(eren) kunnen starten in Het Anker ontvangen bevestiging via aangetekend schrijven in de week van 27 maart 2023. Zij kunnen vervolgens tussen 24 april en 15 mei 2023, na afspraak, hun inschrijving op school voltooien.

Als de maximumcapaciteit na het afronden van de aanmeldingsprocedure op 15 mei 2023 nog niet bereikt is, start de vrije inschrijvingsperiode. De gemeente en de school zullen hierover verder communiceren.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen