1.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Vooruit Knokke-Heist verwijt N-VA een bocht van 180° in het onderwijsdossier

De schoolraad van de gemeentelijke basisscholen in Knokke-Heist startte na de beslissing van gemeenteraad enkele maanden een procedure op bij AGODI om de onderhandelingen nietig te verklaren: volgens de schoolraad werden er stappen overgeslagen wat neigde naar onzorgvuldig bestuur en hierbij werd art 21 participatiedecreet niet gevolgd. Volgens de commissie zorgvuldig bestuur moest de procedure opnieuw gestart worden omdat de gemeenteraad de schoolraad niet zomaar mag passeren. Het gemeentebestuur ging in beroep tegen deze beslissing. Op 10 november ging het gemeentebestuur, de commissie zorgvuldig bestuur en de schoolraad dit dossier bepleiten bij het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AGODI)

Uit een persbericht dat Cathy Coudyser (gemeenteraadslid n-va) lanceerde in onze krant blijkt dat de Vlaamse regering de uitspraak van de commissie zorgvuldig bestuur overeind blijft en de schoolraad dus gelijk had, nl. de schoolraad had moeten betrokken worden in dit dossier.

Reactie gemeenteraadslid Katrien Anteunis (Vooruit Knokke-Heist)


“De voorbije maanden toonde het gemeentebestuur van Knokke-Heist keer op keer aan hoe er niet aan beleid moet gedaan worden. Met Vooruit Knokke stonden en staan we ook pal achter de acties van het schoolbestuur en de vele bezorgde ouders. We stellen vast dat gemeenteraadslid Coudyser nu plots een bocht neemt van 180 graden en ons nu ook steunt in dit dossier. Als de informatie klopt dat gemeenteraadslid Coudyser verspreidt, dit nieuws werd echter zelf nog niet officieel verspreid, dan zullen we met Vooruit Knokke-Heist de volgende gemeenteraad vragen aan het stadsbestuur hoe zij nu de toekomst zien van dit dossier.

Ons standpunt is en blijft alvast duidelijk: Wij zijn geen voorstander van een overname van de populaire gemeentelijke basisscholen,1 op 4 kinderen uit Knokke-Heist gaan namelijk naar Het Anker of De Pluim. Indien er een overname zou komen kan dit enkel maar in samenspraak met de schoolraad”, klinkt het bij raadslid Katrien Anteunis.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen