Home Rechtbank Voorval aan de ijspiste nu voor de rechter

Voorval aan de ijspiste nu voor de rechter

De ijspiste op het Verweeplein ging op 23 december vorig jaar bijna sluiten, toen het aan een hamburgerkraam tot een discussie kwam tussen de uitbaatster en een klant. Die laatste wilde volgens Het Laatste Nieuws een hamburger met gebakken ajuinen, maar die waren tot grote ontevredenheid van de man uitverkocht. In de daaropvolgende woordenwisseling zou de klant verbaal agressief geweest zijn tegenover de uitbaatster, die hoogzwanger was. De vrouw verliet in paniek haar kraam en liep naar haar vader, die even verderop een frietkraam had staan.

U.D. uit Oudenburg reageerde als een bezetene. Hij ging de belager van z’n dochter opzoeken in een nabijgelegen café en gaf hem twee vuistslagen in het gezicht. Het slachtoffer liep daarbij een neusbreuk op, met ernstige gevolgen volgens zijn advocaat. “Mijn cliënt verloor een deel van z’n reuk- en smaakzin en verloor z’n werk als chef-kok”, stelde hij in HLN. “Intussen heeft hij gelukkig een nieuwe job gevonden. De lichamelijke gevolgen blijven wel ernstig. Hij liep door de klappen een traumatische hernia op in zijn nek, waardoor zijn linkerarm niet meer goed werkt. Wij vorderen een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro.” 

Het parket vraagt voor de frietkraamuitbater een voorwaardelijke celstraf. De man beseft dat hij over de schreef is gegaan. “Maar het moet wél gekaderd worden”, pleitte zijn advocaat voor de rechter en in de krant. “De dochter van mijn cliënt raakte moeilijk zwanger en dan gebeurt zoiets. Ze kwam volledig in paniek naar haar vader gelopen en die was bezorgd. Mocht z’n dochter niet zwanger geweest zijn, waren de feiten wellicht nooit gebeurd.” Vonnis op 20 oktober.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de zwinregio

Deze ochtend is het tijdelijk droog, maar nog voor de middag krijgen we opnieuw perioden met regen. De meeste neerslag valt 's avonds. Het...

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Recente reactie van onze lezers