HomeDeelgemeente WestkapelleVrijwilligers in vaccinatiecentrum Knokke-Heist draaien ook in paasvakantie op volle toeren

Vrijwilligers in vaccinatiecentrum Knokke-Heist draaien ook in paasvakantie op volle toeren

16 % van Knokke-Heistse bevolking gevaccineerd 

Door het stijgend aantal vaccins dat in het vaccinatiecentrum van Knokke-Heist momenteel aangeleverd wordt, heeft het gemeentelijk coördinatieteam van de Sportdienst en hun vrijwilligers het deze paasvakantie bijzonder druk. Op sommige dagen wordt zelfs gevaccineerd van ‘s morgens 9 uur tot 22 uur ‘s avonds. Verleden week werden in het vaccinatiecentrum Molenhoek in Knokke-Heist weer 1309 Pfizervaccins toegediend en kwamen 186 personen langs voor een 2de prik. De vaccinatieteller heeft ondertussen de kaap van 5000 vaccinaties ruim overschreden. Dit betekent dat momenteel 16 % van de totale Knokke-Heistse bevolking minstens een eerste prik heeft gekregen. In de eerste week van de paasvakantie worden op 8 en 9 april 2021 nog eens 2121 Pfizervaccins toegediend aan 80-plussers.  

Geboortejaren 1945 en 1946 aan de beurt 

Ondertussen verstuurde het Agentschap Zorg en Gezondheid op 31 maart 2021 opnieuw 700 nieuwe uitnodigingen voor een prik tijdens de 2de week van de paasvakantie. Het gaat hier om een groep personen geboren in 1945 en 1946. In deze 2de week worden 1920 AstraZeneca-vaccins en 1000 Pfizervaccins toegediend. Daarnaast krijgen 665 inwoners hun 2de Pziferprik.  

Reservelijst voor 65-plussers om de 14 dagen volledig vernieuwd 

Om de last-minute annuleringen op te vullen, doet het vaccinatieteam beroep op de online reservelijst waarop zich al 1500 inwoners geregistreerd hebben. Deze lijst wordt om de 14 dagen volledig vernieuwd. Dit betekent dus dat alle 65-plussers die op deze last-minute reservelijst willen intekenen voor de komende vaccinatiedagen in week 15 en 16, zich vanaf vrijdag 9 april 2021 opnieuw moeten registreren via https://bit.ly/3sHR6tj 

1 REACTIE

  1. Prachtig werk wat die vrijwilligers daar verrichten en ze verdienen daar een pluim voor! Voor wie die op de last-minute reservelijst hebben ingetekend zijn er velen die twijfelen of ze hieraan nog wel willen meedoen gezien je je om de twee weken opnieuw moet registreren. Als ze nu geregistreerd zijn blijven ze toch geregistreerd? Welk nut heeft dat nu weer? Als er zich nog willen registreren begrijp ik dat maar moeten de mensen zich iedere keer opnieuw laten registreren of is zo’n registratie nutteloos zoals men eergisteren op het VRT-nieuws verkondigde.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers