16.9 C
Knokke-Heist

Vrijwilligers van Groen Knokke-Heist nemen deel aan de actie ValenTREIN

Op Valentijnsdag hebben de vrijwilligers van Groen Knokke-Heist de handen ineen geslagen voor de actie ValenTREIN. Tussen 06.30 en 08.10 uur werden treinreizigers verrast met een kaartje met daarop de tekst “Happy Valentrein!”. Het doel van deze actie is om de voordelen van openbaar vervoer onder de aandacht te brengen.

De Vlaamse Groen-co-voorzitters, Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji, willen met deze actie laten zien dat de trein nemen vele voordelen biedt. Het nemen van de trein stoot namelijk 7 keer minder CO2 uit dan het gebruik van auto’s in files. Daarnaast betekent de trein nemen vaak ook tijdwinst en minder stress, omdat men niet zelf hoeft te rijden.

Wie kiest voor openbaar vervoer, kiest bewust of onbewust voor een andere manier van mobiliteit. Zeker in het licht van de klimaatuitdaging, waarbij iedereen zijn steentje moet bijdragen, is dit een belangrijke keuze.

Bij de stations van Heist en Knokke hebben Groen-bestuursleden Marijke De Vent en Luc Lierman in totaal 498 kaartjes uitgedeeld. De passagiers waren dankbaar en blij verrast met deze Valentijnsverrassing.

Deze actie van Groen Knokke-Heist is niet alleen leuk en sympathiek, maar heeft ook een belangrijke boodschap. Het stimuleren van openbaar vervoer kan bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot en het verminderen van stress en drukte op de wegen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen