HomeZwinregioZeebrugge#vtisurmer bij het VTI Zeebrugge

#vtisurmer bij het VTI Zeebrugge

VTI Zeebrugge onthult op het einde van dit schooljaar samen met kunstenaar Wietse en schepen Pablo Annys een gigantische muurschildering #vtisurmer op de speelplaats van VTI Zeebrugge in.

Kunstenaar Wietse beschilderde in opdracht van de ouderraad van VTI Zeebrugge twee grote muren op de speelplaats. De kunstenaar liet zich inspireren door verhalen van de leerlingen en maakte een ontwerp met water, waarmee de kunstenaar niet alleen verwijst naar de ligging van VTI Zeebrugge, maar ook naar zee die bewust of onbewust een rustgevend effect heeft op ons. De golven geven een kick en het oneindige zicht schept openheid die bevrijdend aanvoelt. De zee werkt kalmerend; het helpt om gedachten op een rijtje zetten.  Met zijn watermuur heeft Wietse de eenvoud van het zeelandschap op een speelplaats gecreeërd waardoor de leerlingen en medewerkers van VTI Zeebrugge als het ware het water zien en horen bewegen op hun speelplaats of anders gezegd #vtisurmer is geboren.

Wietse Hindryckx studeerde aan de School of Arts (KASK) in Gent. Sindsdien verfijnde hij zijn ‘ambacht’ in streetart met opdrachten in binnen- en buitenland, onder meer voor Samsonite in Hongarije. Hij had verschillende exposities en lanceerde zijn eigen t-shirtlijn

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers