18.2 C
Knokke-Heist

Vuurwerk gaat niet door

Wegens de voorspelde weersomstandigheden heeft het gemeentebestuur besloten het vuurwerk van woensdag 4 januari 2023 af te gelasten. De voorspelde wind van 6 Bft met windstoten tot zelfs 7 en 8 Bft zouden de vuurpijlen richting de zeedijk en het Rubensplein drijven. Dat zou buitengewoon brandgevaar opleveren voor de toeschouwers en omliggende gebouwen. Met de beslissing volgt het gemeentebestuur het negatief advies van zowel de brandweer als het pyrotechnische bedrijf dat het vuurwerk tot stand brengt.

Wie van plan was om woensdag naar het vuurwerk in Knokke-Heist af te zakken, hoeft deze plannen zeker niet op te bergen want de badplaats heeft een uitgebreid winterprogramma waar je ongetwijfeld nog veel andere boeiende en kwalitatieve events vindt voor jong en oud. Bovendien is Knokke-Heist momenteel de ideale plaats voor jouw wintershopping want de winkelstraten zijn in deze koopjesperiode extra gezellig en sfeervol. Na een Sprookjeswandeling langs de unieke kerstverlichting, ontvangen de vele restaurants en brasseries je met open armen voor een lekkere maaltijd.  

Wel vuurwerk op vrijdag 6 januari
De weersvoorspellingen voor vrijdagavond 6 januari 2023 zijn momenteel wel gunstig om een prachtig vuurwerk het luchtruim in te schieten op de zeedijk ter hoogte van de Meerlaan. Het gemeentebestuur nodigt dan ook alle inwoners, tweedeverblijvers en trouwe bezoekers in Knokke-Heist uit om vanaf 18.30 uur dit pyrotechnisch spektakel mee te maken. Onze horeca-uitbaters ontvangen je daarna graag in hun etablissement om het nieuwe jaar feestelijk verder te zetten. We wensen je alvast het (kn)allerbeste!  

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen