HomeCultuurvzw Ere Mela Mela  voor herbebossing en voedselzekerheid in Ethiopië krijgt steun van Knokke-Heist

vzw Ere Mela Mela  voor herbebossing en voedselzekerheid in Ethiopië krijgt steun van Knokke-Heist

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist verleent dit jaar opnieuw een subsidie van 2989 euro aan de vzw Ere Mela Mela voor het project Trees for Farmers in Ethiopië. De uitzonderlijke situatie, met name de burgeroorlog in Noord-Ethiopië, heeft ertoe geleid dat het projectvoorstel voor herbebossing inhoudelijk wijzigt ten opzichte van vorige jaren. Concreet wil men naast het opvolgen van de jonge planten en het beschermen van de bestaande sites ook bijdragen aan de voedselzekerheid voor de bevolking in deze moeilijke periode. Dit gebeurt door het verdelen van zaaigoed en gewassen voor het komende landbouwseizoen.     

Uitgeweken Knokke-Heistenaar Bert Reubens is één van de drijvende krachten van dit ontwikkelingsproject. “Sinds 2010 ben ik de coördinator van de Belgische werkgroep voor Trees For Farmers” vertelt Bert. “Voor mij begon het allemaal in 2002. Toen kwam ik voor het eerst naar Ethiopië voor mijn Master thesis en werd verliefd op dit prachtige land. Later kwam ik terug en was tussen 2004 en 2009 actief in Hagere Selam en omstreken voor mijn doctoraatsonderzoek rond landherstel in Noord-Ethiopië. Tijdens deze periode raakte ik betrokken bij het Ma’ar- en het Trees For Farmers-project. Voor mij zijn sociale en ecologische duurzaamheid op lange termijn, ondersteuning van de lokale gemeenschap, herstel met efficiënt gebruik van hulpbronnen en de focus op hoogwaardige inheemse bomen de belangrijkste uitdagingen van dit project”   aldus Bert Reubens.  

3 REACTIES

  1. Spijtig dat men de beelden niet toont van de volwassenen en kinderen uit Ethiopie die de bomen uitrukken .
    Zij lachen met ons….en met ons geld .

  2. Zoal zoveel steun aan de ontwikkelingslanden : 90 % verspild geld.
    Bovendien : bijna alle NGO ’s zijn allesbehalve transparant omtrent de besteding van het geld.
    ( welke projecten ? hoeveel geld per budget werd voorzien en werkelijk besteed ? offerten en prijsvergelijkingen ? Kostprijs lonen eigen personeel en management ? kostprijs nazorg ? enz…) En al zeker niet wat het resultaat is van hun acties op middellange en lange termijn.

  3. Hopelijk worden die “herbebossingen” dan ook goed opgevolgd want zou niet de eerste keer zijn dat je, zonder controle en hulp van de ontwikkelingshelpers ter plaatse, zo’n prachtig initiatief enkele maanden later als overwoekerde wildernis terugvindt.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers