Home Cultuur Vzw Kansenfonds Knokke-Heist tovert het hele jaar door een lach op kindergezichtjes

Vzw Kansenfonds Knokke-Heist tovert het hele jaar door een lach op kindergezichtjes

Tien jaar geleden startten een aantal medewerkers van het gemeentebestuur Knokke-Heist met het organiseren van acties met als doel het verhogen van de kansen voor kwetsbare kinderen en jongeren binnen de gemeente. Zij waken er telkens over dat eerst de mogelijkheden binnen de reguliere werking van alle instanties en overheden worden uitgeput. Om beroep te doen op de hulp van het Kansenfonds, kan men steeds een aanvraag met een raming van de onkosten indienen via mail naar kansenfonds@knokke-heist.be. De leden van de vzw bepalen in onderling overleg en in de mate dat de kas het toelaat of de aanvraag in aanmerking komt voor ondersteuning.

Beperkte inkomsten in coronajaar
Om tijdens de eindejaarsactiviteiten onder de vlag van Music For Life te kunnen werken, werd in 2018 de vzw Kansenfonds Knokke-Heist opgericht. Helaas kon de vzw nog niet geregistreerd worden als goed doel voor de Warmste Week. Vorig jaar bestonden ze nog niet lang genoeg en dit jaar gooit corona roet in het eten. De kansarme kinderen in Knokke-Heist hebben nu dus meer dan ooit jullie hulp nodig. Want de mogelijkheden om geld in te zamelen waren dit jaar eerder beperkt.

Ondertussen bestaat de vereniging uit 13 leden (medewerkers van het stadhuis, het Sociaal Huis de Woonwinkel, de diensten Jeugd, Cultuur en Toerisme en het AGSO). De vzw werd ook versterkt met externen (niet-gemeentepersoneel) om een bredere visie te krijgen op de problematiek.


Waaraan wordt het ingezamelde geld dan zo allemaal besteed?

Hieronder geven we alvast een korte opsomming:
  

  • Zwemabonnementen
  • Betalingen van schoolfacturen binnen het vrij onderwijs 
  • Geschenken voor het project de Wensenboom
  • Ondersteuning van kinderen die op internaat zitten in samenspraak met de directie van het internaat 
  • Zomerstages 
  • Lidgelden
  • Sportuitrustingen
  • Schoolreizen/studiereizen

Steun de vzw Kansenfonds

Heb jij een vereniging, een serviceclub of gelijk welke andere organisatie en ben je op zoek naar een goed doel om te steunen? Denk in de toekomst dan zeker ook eens aan vzw Kansenfonds Knokke-Heist. Op deze manier laat je een kinderwens in vervulling gaan. En weet, in een kinderwereld is alles groots!

Voor meer info:
Sociaal Huis 
Kraaiennestplein 1
8301 Knokke-Heist
T 050 530 900

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers