Home Knokke-Heist Waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens bijt in het zand

Waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens bijt in het zand

Gisteren kwam plots vanuit de provincie het bericht dat raamverkoop op de stradbars verboden is. De burgemeester van Blankenberge, Daphné Dumery (N-VA), zegt nu niet van plan om de raamverkoop in strandbars te verbieden. Raamverkoop betekent dat je iets kan bestellen aan de bar. Daarmee gaat de burgemeester in tegen de coronarichtlijnen en de West-Vlaamse gouverneur, want die stellen dat alle cafés en restaurants – dus ook strandbars – bestellingen moeten opnemen aan tafel.

Wat de houding van het gemeentebestuur van Knokke-Heist is? Was vandaag is niet duidelijk. Bij onze stranduitbaters zelf wou men liever niet reageren. Voor vele is het allicht te laat om nog alles op een andere manier te organiseren. Hopelijk komt het niet tot een krachtmeting tussen de stranduitbaters en het provinciebestuur. De extra kosten lopen nu al hoog op.

Wat denkt u?

2 REACTIES

  1. Jongens! Jongens! In welke wereld leven wij? Waar is vandaag de logica? Of is het om een politiek zetje te doen en stemmen te ronselen van “Jan met de pet” die nog geïndoctrineerd is van het eenzijdige corona nieuws van de Belgische “Pravda” media?
    In alle winkels mag men aan de toog winkelen mits het dragen van een masker en het respecteren van de 1,5m. Dat gebeurd ook aan de strandbar. Dat men in een café niet aan de desk mag zitten. OK met die opgelegde bubbel. Maar dat men in een café ook niet met een masker en het respecteren van de 1,5m mag gaan bestellen en daarna een plaats nemen in de zaak of op het terras? Wat is het verschil met een winkel?
    Een strandbaruitbater heeft ook cabines en verhuurd ook ligzetels. Wat als die mensen dorst hebben? Waar moeten ze gaan? In een Horecazaak op de Dijk? Daar mogen ze ook niet aan de desk bestellen. Dan maar gaan zitten bedient worden, een plateau vragen en de toelating krijgen om het mogen mee te nemen?
    Moeten de strandbars dan personeel aanwerven die permanent rondloopt, zoals in een All-In Resort rond de zwemkom en op het strand, en vragen of iemand dorst heeft?

  2. Rikske,

    met respect, maar als mijn kleindochter dat zou lezen en hetzelfde straks schrijft op school, heeft ze reeds zeker één herexamen (Nederlands)

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers