woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistWaarschuwing voor Oplichting in Damme/Knokke-Heist: Bankkaartfraude Door Valse Card Stop Medewerkers

Waarschuwing voor Oplichting in Damme/Knokke-Heist: Bankkaartfraude Door Valse Card Stop Medewerkers

Het lokale politieteam van de zone Damme/Knokke-Heist waarschuwt burgers voor een nieuwe vorm van oplichting. Misdadigers, die zich voordoen als medewerkers van Card Stop, benaderen mensen telefonisch om hun bankkaarten en kaartlezers te verzamelen, met als gevolg dat grote sommen geld van hun rekeningen verdwijnen.

Wat gebeurt er?

Bewoners van Damme en Knokke-Heist hebben meldingen gemaakt bij de politie over telefoontjes van oplichters die zich voordoen als Card Stop medewerkers. Deze criminelen beweren dat zij langs moeten komen om bankkaarten en kaartlezers te verzamelen als een veiligheidsmaatregel. Na het ophalen van deze items verdwijnen er echter grote bedragen van de bankrekeningen van de slachtoffers.

Hoe herken je de oplichting?

  • Authenticiteit: Echte bankmedewerkers of Card Stop medewerkers zullen nooit telefonisch contact opnemen om persoonlijke bankmiddelen zoals kaarten of kaartlezers op te halen.
  • Persoonlijke Informatie: Er zal nooit gevraagd worden om je pincode te delen of persoonlijke bankgegevens telefonisch te verifiëren.
  • Fysiek Bezoek: Bankinstellingen of hun diensten zullen nooit aanbieden om persoonlijk langs te komen bij je thuis voor bankzaken.

Hoe kun je jezelf beschermen?

  1. Verifiëer de Identiteit: Indien je een oproep ontvangt die verdacht lijkt, hang op en bel zelf het officiële nummer van je bank of Card Stop.
  2. Geef nooit persoonlijke informatie: Deel nooit je pincode of andere gevoelige informatie over de telefoon.
  3. Meld verdachte activiteiten: Contacteer onmiddellijk de politie of Card Stop als je vermoedt dat je het doelwit bent van oplichters.