zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistWandel Waar Je Welkom Bent: Het Directeur-generaal Willemspark Gaat Op De Schop

Wandel Waar Je Welkom Bent: Het Directeur-generaal Willemspark Gaat Op De Schop

Hey daar, avonturier van de buitenlucht en trouwe viervoeter-vriend! Heb je jezelf ooit betrapt op een wandeling door het Directeur-generaal Willemspark en gedacht, “Wow, dit lijkt wel een obstacle course uit een reality-tv-show”? Nou, je bent niet de enige. Het gemeentebestuur zit ook in die vibe en wil graag even babbelen. Ze hebben een vriendelijk, doch dringend verzoek: houd het alsjeblieft bij de gebaande paden en laat je hond niet zomaar loslopen.

Kijk, we snappen het – de nieuwsgierigheid is net zo moeilijk te temmen als een kat die voor het eerst sneeuw ziet. Maar dit park is momenteel meer ‘Wipeout’ dan ‘Walk in the Park’. Er zijn putten die dieper zijn dan je laatste binge-watch sessie op Netflix en bunkers die open en bloot liggen. Plus, stel je voor dat je harige maatje een ongeplande duik neemt in zo’n put… Niet cool.

Maar wacht, er is meer! Het park ondergaat namelijk een serieuze make-over om de invasie van buitenlandse plantensoorten tegen te gaan. Denk hierbij aan de rimpelroos uit Oost-Azië die zich sneller verspreidt dan roddels in een middelbare school. Deze planten zijn zó 2023 en totaal niet wat we willen in onze duinen. Ze duwen onze eigenzinnige, inheemse plantjes zoals het duinviooltje, de duingentiaan en diverse orchideeën weg. Dat laten we toch niet zomaar gebeuren?

Enter: De Dunias machine. Een soort superhero-uitrusting voor de natuur, die de ongewenste planten te lijf gaat. Denk aan een kraan die niet alleen schept en zeef, maar ook het duinlandschap een nieuw leven inblaast. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook de LIFE DUNIAS Natuurpuntploeg, die met hun gadgets (en soms zelfs gewoon met de handen) de strijd aangaan tegen de sneeuwbes en olijfwilg.

Dus, terwijl jij je volgende uitje naar het park plant, onthoud goed: de paden op, de lanen in, en houd Fikkie aan de lijn. Het is niet alleen een teken van respect voor de natuur, maar ook een manier om te zorgen dat je avonturen in het park veilig blijven voor iedereen – inclusief je viervoeter.