16.9 C
Knokke-Heist

BorstkankerMAN en Fine Fleur tijdens WINGS II-benefietavond in Knokke-Heist

Het Warm Nest inloophuis voor kankerpatiënten in Knokke-Heist viert zijn eerste verjaardag met een tweede editie van het succesvolle WINGS-evenement op 31 mei 2023. De avond zal in het teken staan van muziek, ontmoeting en steun voor dit waardevolle initiatief.

Na het succes van de eerste editie vorig jaar, organiseert Warm Nest op 31 mei 2023 WINGS II in cc Scharpoord te Knokke-Heist. Tijdens deze speciale avond maakt het publiek kennis met VZW BorstkankerMAN, een organisatie die zich richt op mannen die getroffen zijn door borstkanker. Daarnaast zal het bekende koor Fine Fleur, bekend van de Night Of The Proms, voor een muzikale noot zorgen. Inschrijven en meer informatie over het programma is te vinden op www.azzeno.be/wings.

Warm Nest, gelegen op de campus van AZ Zeno in Knokke-Heist, biedt sinds een jaar een veilige haven voor mensen die met kanker te maken hebben. Het is een plek waar patiënten, hun familie en vrienden terecht kunnen voor informatie, steun en contact met lotgenoten. Warm Nest richt zich op de mens achter de patiënt (care), terwijl het ziekenhuis zich focust op de behandeling van de tumor (cure).

Het inloophuis is volledig afhankelijk van giften en donaties om haar werking en activiteiten te bekostigen. De opbrengst van de WINGS-cultuuravond gaat dan ook volledig naar Warm Nest. Meer informatie over het inloophuis is te vinden op de website van het ziekenhuis: www.azzeno.be/warmnest.

In Warm Nest kunnen bezoekers deelnemen aan diverse activiteiten, zowel individueel als in groepsverband. Zo zijn er mogelijkheden voor psychologische begeleiding, ontspanningsoefeningen zoals massage, yoga, mindfulness en voetreflexologie, wandelingen en kookinitiaties. Ook na de behandeling zijn mensen welkom voor advies over het oppakken van hun dagelijkse leven, het gebruik van hulpmiddelen, werkhervatting, voedingsgewoonten, sportmogelijkheden, seksualiteit en het terugwinnen van eigenwaarde.

Warm Nest is toegankelijk voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd, ongeacht of zij in AZ Zeno of een ander ziekenhuis worden behandeld. Een afspraak maken is niet nodig en bezoekers kunnen parkeren op de bezoekersparking van AZ Zeno. Het inloophuis is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 13u tot 17u.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen