1.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Was dit de perfecte kunstroof in het Zoute?

Het was een koude winterdag in 2018 toen een kunstdief een gouden kunstwerk ter waarde van 2,2 miljoen euro stal uit een kunstgalerij in Knokke-Heist. De dief was zo snel en efficiënt dat hij het kunstwerk binnen de kortste keren had buitgemaakt. Bijna vijf jaar later is het onderzoek naar deze kunstroof afgerond, zonder resultaat.

Arne Quinze

De kunstgalerij in het Zoute had een waardevol kunstwerk van Arne Quinze tentoongesteld, een gouden creatie waar velen verliefd op waren. Maar op die bewuste dag in 2018 was er iemand die niet alleen verliefd was op het kunstwerk, maar ook bereid was om er alles aan te doen om het in zijn bezit te krijgen.

Camerabeelden tonen hoe de dief de galerij binnendringt, het raam forceert en snel het kunstwerk buitmaakt. Het alarm gaat af, maar de dief is al verdwenen voordat de politie ter plaatse is. De achtervolging duurt slechts enkele minuten, maar de dief weet uiteindelijk te ontsnappen.

De politie heeft jarenlang gezocht naar de dief, maar helaas is de zaak nooit opgelost. Het kunstwerk is nooit teruggevonden en de dief is nooit gevat.

Het is daarmee duidelijk dat deze dief een ware professional was, met een scherp oog voor waardevolle kunst en de vaardigheden om het te stelen. Het is jammer dat deze schat nooit is teruggevonden.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen