17.9 C
Knokke-Heist

Wat doe je aan woekerplanten in je tuin?

Volg op woensdag 1 maart 2023 van 19 tot 21 uur de gratis lezing in Cultuurcentrum Scharpoord over woekerplanten in de tuin door LIFE Dunias. DUNIAS is een letterwoord en staat voor ‘DUNe restoration by tackling Invasive Alien Species’, vrij vertaald: het herstel van onze duinen door het verwijderen van woekerplanten. In dit natuurherstelproject zullen duingebieden langsheen de volledige Vlaamse kuststrook vrijgemaakt worden van struikachtige invasieve uitheemse soorten.  

Met LIFE DUNIAS laten we inheemse soorten opnieuw floreren in ons uniek duingebied door de woekerplanten te verwijderen. Met kranen graven we het duinenzand op, we zeven het en herstellen zo de inheemse natuur. Niet schrikken dus, als je binnenkort grote machines aan het werk ziet langs de kuststrook. Ze verzekeren de toekomst van onze duinen!  

Ook jij kan een belangrijke rol spelen bij het natuurherstel van onze duinen. Woekerplanten hebben vaak prachtige bloemen waardoor ze graag gezien zijn in onze tuinen. Ze horen er echter niet thuis en brengen ecologische en economische schade met zich mee. Kies jij voortaan voor inheemse planten in jouw tuin?  

 Prijs: GRATIS mits inschrijving via sylvia.degroote@knokke-heist.be 

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen