13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Wat met je afval tijdens het WK?

Het gemeentebestuur en AGSO Knokke-Heist willen voor een propere badplaats gaan tijdens het WK wielrennen van 18 t.e.m. 22 september 2021. De organisatie, de gemeentelijke diensten en vele vrijwilligers zetten zich in om al het afval zo vlug mogelijk te verwijderen. Sowieso mag het huishoudelijk afval niet voor 18.30 uur op de avond van de inzameling aangeboden worden. Er wordt opgeroepen om het huisafval (rest, P+MD, papier) tijdens het WK zo laat mogelijk buiten te zetten. Zo houden we samen de gemeente netjes, ook tijdens grote evenementen. 

Plog of plandel tijdens het WK en hou zo onze gemeente netjes 

Sinds ruim 10 jaar worden er jaarlijks acties gehouden in Knokke-Heist om zwerfvuil op te ruimen. Dit zowel op het strand, maar ook in parken, bossen, plantsoenen en langs wegen en wegbermen. De laatste jaren zijn er meer en meer personen en gezinnen, die op eigen initiatief hun dagelijkse of wekelijks ronde doen om zwerfvuil uit de natuur te verwijderen. Ook wel bekend als ‘plogging’: joggen en terwijl afval opruimen. Voor wie het liever wat rustiger aandoet, kan gewapend met een afvalzak aan ‘trashwalking’ of ‘plandelen’ doen: de wandelvariant van ploggen. 

Vrijwilligers die langs de straten van Knokke-Heist het zwerfvuil oprapen, juicht de gemeente Knokke-Heist alleen maar toe. Via de app van WePlog kan je steeds je activiteiten registreren. 

Wie zin heeft om zijn/haar steentje bij te dragen en live te genieten van het WK Wielrennen, aarzel dan niet om te ploggen of te plandelen langs het parcours van het WK. 

Lees ook deze artikels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!