11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Wat te doen bij een wespennest in je tuin of woning

Er zijn uitzonderlijk veel wespen dit jaar. Heb jij een wespennest in je woning, tuin of op je terras dat je wil laten weghalen door de brandweer? De Hulpverleningszone 1 waartoe de brandweerpost van Knokke-Heist behoort laat weten dat ze heel wat vragen binnenkrijgen over de kostprijs voor een interventie wespenverdelging. Daarom zetten wij dit even op een rijtje voor jullie.

Voor het verdelgen van een wespennest betaal je 72,60 euro. De betaling gebeurt via een QR-code. Als je niet thuis bent, wordt de factuur opgestuurd. Als de verdelging van hetzelfde wespennest meerdere interventies noodzaakt, wordt het tarief slechts éénmalig aangerekend. De aanvraag tot een herhaalde verdelging kan pas vanaf de 7e dag en binnen de 14 dagen na de eerste verdelging.

Contacteer Vespawatch bij spotten van hoornaars
Opgelet: ook de Aziatische hoornaar is gespot in onze badplaats. Heb jij een nest met Aziatische hoornaars in de buurt? Neem dan contact op met https://vespawatch.be/, in plaats van met de brandweer. Vespa-Watch stuurt na melding van een nest Aziatische hoornaars een erkende en gecertificeerde bestrijder Aziatische hoornaar door het Vlaams Bijeninstituut. Deze vzw neemt zo snel mogelijk contact met je op.
Voor alle vragen over bestrijding contacteer hoornaar@vbi.vlaanderen. De bestrijding van een nest Aziatische hoornaars is gratis omdat zij een bedreiging voor onze bijen zijn.

Meer weten over hoe een Aziatische hoornaar te herkennen? Lees verder op https://vespawatch.be/identification/.

Voor alle info over aanpak overlast door dieren in Knokke-Heist:
Dieren en overlast van dieren | Knokke Heist (knokke-heist.be)

1 REACTIE

  1. Het is erg dat als je als toerist aangifte doet van een wespennest op openbaar domein en zo de anderen wil beschermen tegen een wespensteek dat je dan ook moet betalen. WE mogen al blij zijn dat zij de moed hebben om het door te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen