16.1 C
Knokke-Heist
woensdag, oktober 20, 2021

Wat weten kneistse vrouwen over borstkanker?

Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar kunnen deelnemen aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Maar, wat weet jij eigenlijk nog over de ziekte en de vroegtijdige opsporing ervan? Doe via deze link de TEST!

Wat is het Bevolkingsonderzoek Borstkanker?

In juni 2001 startte de Vlaamse overheid met een Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Het onderzoek spoort alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar ertoe aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt.

Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden opgespoord. Daardoor is het één van de ziekten die in aanmerking komen voor een bevolkingsonderzoek.

Vroege opsporing heeft enkele belangrijke voordelen: doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een (zwaardere) behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

De maand oktober is de internationale maand in de strijd tegen borstkanker. Klik hier voor alle informatie over de campagne van de Vlaamse overheid en het Centrum voor Kankeropsporing.

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!