13.9 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeKnokke-HeistWateroverlast in Knokke-Heist en Zeebrugge

Wateroverlast in Knokke-Heist en Zeebrugge

De voorspelde buien en onweer hebben afgelopen uren op verschillende plekken in de Zwinstreek lelijk huisgehouden. En het is nog niet afgelopen, want de ‘koning der buien’ staat gepland voor vanmiddag. “Zoiets zie je niet elk jaar.” In  de Lippenslaan is men echter al wat gewoon. Bij fikse regenbuien komen de riooldeksels omhoog en is er wateroverlast tot in de kelders van de winkels van de shoppinglaan. Vandaag was dit niet anders en kreeg de brandweer van Zone1 al meer dan 35 oproepen uit Knokke-Heist. Zolang de volledige heraanleg van de Lippenslaan niet is voltooid zal dit een probleem zijn die iedere keer terug komt.

Maar ook Zeebrugge kreeg de volle laag. Volgens weerexperts zat men daar zelfs in het oog van het onweer met zeer felle buien en grote hagelbollen.

Vrijdagavond verdwijnen de laatste onweersbuien naar het noorden en de rest van de avond en nacht is het wisselend bewolkt maar droog. Tijdelijk vormt er zich mist op zee. Tegen de ochtend wordt het zwaarbewolkt tot betrokken, maar het blijft nog altijd droog. De minima liggen rond 14°C. Meestal matig en tijdelijk slecht zicht. De wind waait zwak (2) uit ZZW, ruimt naar W en neemt toe tot vrij krachtig (5).

Zaterdag is het zwaarbewolkt en in de ochtenduren kan er lokaal wat mist hangen. Na de middag wordt het wolkendek dunner en krijgen we nu en dan de zon te zien. ’s Avonds en ’s nachts vallen er felle regen- en onweersbuien. De maxima liggen rond 18°C. ’s Ochtends matig tot slecht, later matig tot goed zicht. De wind waait matig (4) uit WNW, ruimt naar NO en neemt tijdelijk af tot zwak à matig (2 à 3).

Zondag is het wisselend bewolkt met lokaal nog een bui. Maxima rond 22°C. Matig tot goed zicht. De wind waait matig (4) uit ZW en ruimt naar WZW.

Maandag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt, met vooral na de middag nu en dan regen- of onweersbuien. Maxima rond 19°C. Matig zicht tijdens de neerslag. De wind waait matig (4) uit NO en neemt toe tot matig à vrij krachtig (4 à 5).

Dinsdag en woensdag blijft het uiterst wisselvallig, met geregeld felle regen- en onweersbuien en maxima rond 18°C. Matig zicht tijdens de buien. De wind waait dinsdag vrij krachtig (5) uit N tot NO en neemt toe krachtig (6). Woensdag waait de wind krachtig (6) uit NNO, afnemend tot matig (4).

Ook nog foto’s? Plaats ze hier onder.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers