13.9 C
Knokke-Heist
woensdag, oktober 20, 2021

Week van het Bos in ’t Bosje

In het kader van Week van het Bos organiseert de dienst Milieu, Natuur en Landbouw ook dit jaar voor de scholen diverse ontdekkingstochten. Nog tot 15 oktober 2021  trekken klassen van de vrije basisschool De Vuurtoren en de gemeentelijke basisschool De Pluim onder begeleiding van een natuurgids op verkenning in het Directeur-generaal Willemspark en Park 58.  

Dit jaar ontvangen zowel de kleuterscholen als de scholen lager onderwijs een pakket in de bus. Met verrekijker rond de nek, een loep in de zak, en vooral: een schatkaart in de hand gaan ze op ontdekking in de natuur dichtbij. Voor de kleuters heten de nieuwe hoofdrolspelers Brecht de Specht, Wickedi Wolf en Hubert het Vliegend hert. Zij nemen de allerkleinsten op sleeptouw doorheen een week vol verwondering, onderzoek, fantasie en ontdekkingen. 

Leerlingen van het lager krijgen dan weer bezoek van ontdekkingsreiziger en wetenschapper Alexander Von Humboldt: hij maakt de leerlingen wegwijs in het rijk van de planten, dieren, mineralen en zwammen. 

Natuurlijk is er opnieuw een wedstrijd met mooie prijzen. Vink voldoende opdrachten af en bezorg via www.weekvanhetbos.be  een deelnameformulier. Zo maak je kans op een zotte hoofdprijs. 

Dit jaar kan iedereen ook met het gezin, familie of vrienden extra genieten van de Week van het Bos. Sinds september is ZWAM-FM in de ether: het enige radiostation dat je enkel in het bos kan ontvangen. Want buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever. Kom meer te weten op www.weekvanhetbos.be 

De Week van het Bos wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in nauwe samenwerking met BOS+. 

Lees ook deze artikels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!