18.3 C
Knokke-Heist

Week van het Konijn (met pruimen) in Knokke-Heist en de Zwinregio

De Week van het Konijn is weer aangebroken! Van 25 januari tot 1 februari zet VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, samen met retailers en zelfstandige slagers in Knokke-Heist Belgisch konijnenvlees in de kijker. Liliane Driesen: “We blijven fan van onze Vlaamse klassiekers. Konijn past in dat rijtje, maar is ook een échte allround lekkernij waarmee je bijzonder veel variatie kan brengen in de keuken. En net dat willen we met deze 3de editie van de Week van het Konijn in de kijker zetten.”

De ijzersterke troeven van konijn zijn onder andere dat het mager is, perfect past in de zoektocht naar gezondere gerechten en afkomstig is van konijnen uit diervriendelijke parksystemen. Konijn bevat gemiddeld slechts ongeveer 9 g vet per 100 g en een bout doet het nog beter met gemiddeld 4 g vet per 100 g. Ook is konijnenvlees een duurzame vleessoort. De voeding van konijnen bestaat uitsluitend uit “afvalproducten” zoals zemelen, zonnepit- of koolzaadschroot of plantaardig vezelrijk ruwvoeder (luzerne, grasmeel en hooi of stro). Al deze grondstoffen zijn lokaal beschikbaar en zeer goed passend in een kringlooplandbouw.

Konijn is een veelzijdige lekkernij die in veel verschillende gerechten verwerkt kan worden. Of je nu houdt van de klassieke Vlaamse gerechten of juist van verrassende culinaire creaties, konijn is een vleessoort die nooit verveelt op tafel. Het is mager, gezond en afkomstig van konijnen uit diervriendelijke parksystemen. Tijdens de Week van het Konijn wordt er extra aandacht besteed aan dit prachtige product, dus zorg dat je het niet mist!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen