10.4 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Wegwerkzaamheden Knokkestraat nu ook in de deelgemeente Knokke

Vanaf 10 tot 28 oktober 2022 wordt in opdracht van het Agentschap Wegen & Verkeer de Knokkestraat ter hoogte van het Maurice Lippensplein afgesloten omwille van aanpassingswerkzaamheden aan de bestaande fiets- en voetgangersoversteek. Het doorgaand verkeer wordt in de beide rijrichtingen omgeleid via Duinenwater. Voor de fietsers is er een plaatselijke omleiding voorzien. Voetgangers ondervinden slechts beperkte hinder van de werkzaamheden.

Deze werken hebben tot doel om de fietsers en voetgangers vlotter en veiliger te laten oversteken op de Knokkestraat. De herinrichting zorgt ook voor een betere circulatie van het autoverkeer omdat auto’s die op het rondpunt richting Heist willen rijden niet langer hoeven te wachten terwijl voetgangers en fietsers de Knokkestraat oversteken.
Het fiets- en voetpad zal een ander traject volgen in de nieuwe aanleg. Om dit mogelijk te maken worden er 2 bomen gerooid en zullen er een 5-tal nieuwe bomen worden teruggeplaatst. Het oude voet- en fietspad worden onthard (+/- 270m²) en ingezaaid met gras en aangeplant met nieuwe bomen.
Er komt een tijdelijke bushalte ter hoogte van de Jeugdherbergstraat. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen