Home Cultuur Weinig vrouwen in de Carnaval Top 100

Weinig vrouwen in de Carnaval Top 100

Ze zijn er wel. Maar eerder beperkt. De dames die carnavalmuziek maken. 3 ervan staan zeker al in de Carnaval TOP 100 vrijdag vanaf 12 uur bij de collega’s van Sea Fun. De lokale Omroep van Knokke-Heist op de 106.2 fm. Maar ook via seafun.be – Tunein – Sonos Radio – Facebook en Youtube.

De Alpenzusjes

De Alpenzusjes, Chantal en Apolonia, zijn helemaal klaargestoomd voor de Carnaval TOP 100 met een hippe uitstraling en bijpassende jurkjes. De eerste hit, ‘Naar voren, Naar achter’, van de Alpenzusjes zal je vast wel kennen. Tot aan de dag van vandaag is dit nummer nog steeds één van de meest gedraaide singles in het Nederlandse uitgaansleven. Al snel werd de eerste cd van De Alpenzusjes een feit. De tweede hit   ‘Hier zijn we weer’ werd in 2012 uitgebracht en bevat verschillende medleys. Het nummer ‘Hutje op de hei’ werd in 2012 de volgende hit van De Alpenzusjes. Dit nummer haalde de top 10 van meest gedraaide platen tijdens carnaval 2012! De Alpenzusjes brachten Nederland in 2014 in extase met de hits ‘Kontebonke’ en het fabuleuze nummer ‘Hoemparapapa’.

Jettie Pallettie

Op 31 december 1970 werd in Vittoria op het Italiaanse schiereiland Sicilië de familie Pallettie verblijd met een wolk van een dochter : Jettie… Papa Pallettie , eerder getrouwd met dochter Mina van de beruchte familie Calzone, trok er z’on 40 jaar geleden op uit om zijn heil te zoeken op zee. Als bootsman melde hij zich aan op de MMS Reutelbeut uit Oslo. De Reutelbeut onderhield een vaste lijndienst tussen Palermo en het Noorse Stavanger… In Stavanger maakte papa Pallettie oftewel Pepone , bekanntschaft met de blonde Noorse Hanna. Hij nam haar mee naar Vittorria en kocht er een kleine bergwoning voor zijn Hanna.

Uit deze buitenechtelijke relatie is dochter Jettie geboren.In de wieg liet zij al horen dat ze beschikte over een dijk van een stem en bovenal HEEL veel acteertalent. JETTIE was een kleine belhamel, een soort Pietje Bell , maar dan met Noors en Italiaans bloed in haar lijfje en een bijzonder lief en klein hartje ! Na de lagere school ging Jettie naar de middelbare school bij de Zusters van de Capucijnen…. en daar is het eigenlijk allemaal begonnen. De ene talentenjacht na de andere werd door Jettie bezocht en overal ging ze er met de beker , de bloemen, de eer en het applaus vandoor… Jettie’s niet te overtreffen acteertalent , samengevoegd met haar lieve zanggeluid stonden borg voor vele optredens in het mooie maar oh zo gevaarlijke Sicilië .Pepone Pallettie en zijn Hanna waagden in de jaren 90 de grote stap en emigreerden naar Nederland. Pappa Pepone werd messenslijper , Hanna ging werken bij de Pizza Hut en JETTIE begon te zingen op feestjes en partijtjes.

Inmiddels is deze hobby uit de hand gelopen en heeft Jettie de stoute schoenen aangedaan en is naar de studio getogen van DJ Goldfinger om daar onder zijn productionele begeleiding het alom bekende “Ik zit in een Cafeetje, want ik wil een beetje eenzaam zijn…” van onze Belgische vriend Bobby Prins in een nieuw 2008 jasje te stoppen. Na deze grote hit volgden er meer en een eerste album kon natuurlijk niet uitblijven. “Tutti Pallettie”is en bestseller in het feestgenre!

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers