18 C
Knokke-Heist

Wereldboekendag komt tot leven in Damme met een ontspannend ‘slow reading’ evenement

Op zondag 23 april 2023 wordt de allereerste editie van het unieke ‘slow reading’ evenement georganiseerd door de Bibliotheek Damme, in het kader van Wereldboekendag. Inwoners van de regio worden uitgenodigd om samen in alle rust een boek te lezen en te genieten van elkaars gezelschap.

De Bibliotheek Damme is dé plek om op zondag 23 april 2023 Wereldboekendag te vieren. De bibliotheek organiseert een bijzonder evenement: een ‘slow reading’ sessie in de betoverende bibtuin van Sijsele. Hierbij worden zowel jong als oud uitgenodigd om deel te nemen en de leeservaring te herontdekken.

In een tijd waarin de aandachtsspanne van mensen voortdurend wordt gebombardeerd door sociale media, smartphones en andere digitale afleidingen, is het ‘slow reading’ concept een verademing. Het doel is om een rustige en ongestoorde omgeving te creëren waarin deelnemers zich volledig kunnen onderdompelen in de wereld van hun boek.

Het evenement begint om 10:00 uur en duurt tot 12:00 uur. Deelnemers krijgen de gelegenheid om hun favoriete leesplek in de bibliotheek of de bibtuin te kiezen. Ze kunnen hun eigen boek meenemen of er een uit de bibliotheekcollectie kiezen. Om 10:15 uur wordt het stil, en begint een uur van ongestoord leesplezier. Na afloop, om 11:15 uur, wordt de stilte verbroken en kunnen de deelnemers hun leeservaringen met elkaar delen onder het genot van een kopje koffie, thee en boterkoeken, aangeboden door de bibliotheek.

De organisatie van dit evenement benadrukt het belang van het bevorderen van lezen in onze samenleving. Door lezen zichtbaarder te maken en samen te lezen, wordt leesplezier gestimuleerd. Het is dan ook geen toeval dat de eerste editie van het ‘slow reading’ evenement op Wereldboekendag plaatsvindt.

Voor de lokale gemeenschap is dit evenement een uitgelezen kans om samen te komen en te genieten van de kracht van het geschreven woord. De Bibliotheek Damme hoopt met dit evenement bij te dragen aan een grotere waardering voor literatuur en een herontdekking van het plezier van lezen in alle rust.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen