De structurele onderhoudswerken starten op de Alfred Ronsestraat (N350) in Zeebrugge. Het einde van de werken is voorzien tegen 1 oktober 2020. 

Wat?

Het betonnen wegdek op de N350 A. Ronsestraat is in slechte staat. Tussen de Aziëstraat en Barlenhuisstraat wordt deze volledig vernieuwd. Vanaf de Barlenhuisstraat richting Zeebrugge worden ook nog plaatselijk wat betonplaten vervangen.
Tegelijk wordt er ook een riool aangelegd in de zijberm van de N350 voor een betere afwatering van de slikkers (die het regenwater dat weg stroomt van de rijweg opvangen). 
Langs de E34 Isabellalaan wordt de gracht verdiept om de afwatering in deze zone te verbeteren. 

Hinder & timing

De werken gebeuren in 2 fases. Eerst wordt er gewerkt tussen de spoorweg ter hoogte van de Sea-Ro terminal en de Barlenhuisstraat. Hier worden plaatselijk betonplaten vernieuwd. Deze werken starten op 27 april en duren tot 11 mei. Er is een plaatselijke omleidingsweg voorzien via de interne havenweg (= parallelweg met de A. Ronsestraat).

Vanaf 11 mei wordt er gewerkt vanaf de Barlenhuisstraat tot ongeveer ter hoogte van de firma Bridgestone. In dat deel van de A. Ronsestraat moet de betonverharding er volledig uit en gebeuren er ook rioleringswerken voor een betere afwatering van de slikkers. Deze werken duren tot 1 oktober 2020.

Het verkeer op de A. Ronsestraat richting Zeebrugge blijft steeds doorgang behouden via 1 versmalde rijstrook. In de omgekeerde richting (richting A11) moet het verkeer omrijden via de Barlenhuisstraat en Aziëstraat.

Tijdens de eerste helft van september wordt er ook gewerkt op de N34 Isabellalaan waar de gracht wordt verdiept. Enkel de parkeerstrook wordt dan ingenomen. Het verkeer blijft doorgang behouden, inclusief de fietsers.

Sinds 8 april lopen er al werken aan de spoorovergang op de Alfred Ronsestraat (N350). De firma Siebens Spoorbouw herstelt – in opdracht van Infrabel – de spooroverweg ter hoogte van de tunnel. Deze werken duren tot 04/05/2020. Het verkeer wordt omgeleid via de shuntweg. Deze omleiding blijft geldig tot ook de eerste fase van de werken aan de A. Ronsestraat afgerond is op 11/05/2020. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here