11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Werkzaamheden in de Nyckeesstraat en Stadionstraat   

Met de komst van de nieuwe basisschool De Pluim en het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark ter hoogte van het knooppunt Smedenstraat – Kragendijk – Jan Devischstraat, is de herinrichting van de ruimere omgeving nodig. Ook de riolering in de deze buurt is dringend aan vernieuwing toe in functie van de afkoppeling van Knokke centrum. Knokke-Heist wil met de vernieuwing van de ondergrondse riolering en de bovenbouw gaan voor een kwalitatief openbaar domein rondom de schoolomgeving, het sportcomplex en omliggende bewoning.    

  

Eerst worden de Nyckeesstraat en Stadionstraat aangepakt met vernieuwing van het ondergrondse rioolstelsel en de bovenbouw. Ook hier staat kwaliteit voorop: de voetpaden worden verbreed, er komen fietsstallingen en meer groen. Door een drempelloze aanleg van gevel tot gevel wordt het gebruiksgemak bovendien verhoogd. Verder wordt ook de verharding van de rijweg in de Smedenstraat van Nyckeesstraat tot Stadionstraat vernieuwd.   

  

Deze werken worden uitgevoerd in twee grote fases:   

  

Fase 1: Nyckeesstraat en Stadionstraat – van september 2022 t.e.m. december 2022.   

  

  • Opbraak van bestaande rijweg en riolering   
  • Plaatsing nieuwe riolering   
  • Afwerken bovenbouw   

  

Fase 2: Smedenstraat en Edward Verheyestraat – van september 2022 t.e.m. maart 2023.   

  
Tijdelijke onderbrekingen ter hoogte van de kruispunten, beperkt in tijd, in functie van de werkzaamheden in Nyckeesstraat en Stadionstraat (Smedenstraat en Edward Verheyestraat worden nooit tegelijk onderbroken voor verkeer)   
   

Vernieuwing van de toplaag van het asfalt in de Smedenstraat is vervolgens voorzien vanaf 1 maart 2023.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen