dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-HeistWerkzaamheden in Dorpsstraat Leiden tot Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Werkzaamheden in Dorpsstraat Leiden tot Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Vanaf woensdag 10 april 2024 ondergaat de Dorpsstraat, vanaf het kruispunt met de Westkapellestraat tot en met het kruispunt met het Pastoor De Neveplein, een significante transformatie. De bestaande klinkerbestrating wordt vervangen door asfaltverharding, een ingreep die tevens gepaard gaat met de vernieuwing van riooldeksels. Bij gunstige weersomstandigheden zullen de werkzaamheden voltooid zijn tegen vrijdag 19 april 2024.

Verkeersmaatregelen en Omleidingen

De ingrijpende werkzaamheden brengen aanzienlijke verkeersmaatregelen met zich mee:

  • Volledige Afsluiting: De Dorpsstraat is afgesloten vanaf de Westkapellestraat tot het Pastoor De Neveplein. Parkeren in de werfzone is verboden.
  • Plaatselijk Verkeer: Toegelaten in:
    • De Dorpsstraat aan beide zijden van de werfzone.
    • De Westkapellestraat vanaf de Kalvekeetdijk.
    • De Hoekestraat en de Oude Hoekestraat.
  • Omleidingsroutes: Verkeer wordt omgeleid via de Kalvekeetdijk, Natiënlaan en Sluisstraat.
  • Fietsers en Voetgangers: Fietsers dienen af te stappen in de nabijheid van de werkzaamheden. Voetgangers kunnen hun weg vervolgen zonder hinder.

Impact op Dagelijks Verkeer

Deze werkzaamheden zullen ongetwijfeld impact hebben op het dagelijkse verkeer. Inwoners en bezoekers van het gebied worden geadviseerd hun reisplannen dienovereenkomstig aan te passen en extra reistijd in te calculeren. De gemeente verzoekt begrip voor eventuele ongemakken en benadrukt het belang van de vernieuwingen voor een verbeterde infrastructuur.

Ons gedacht…

De komende dagen transformeert de Dorpsstraat significant door wegwerkzaamheden, met aanzienlijke verkeersmaatregelen als gevolg. Het verkeer wordt omgeleid, en plaatselijk verkeer wordt beperkt toegestaan. Inwoners en bezoekers wordt aangeraden alert te zijn op de wijzigingen en waar nodig hun route aan te passen. De verwachting is dat, na voltooiing, de verbeteringen aan de weg een positieve impact zullen hebben op de verkeersdoorstroming en veiligheid in de omgeving.