vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist

Werkzaamheden in Herenweg ter hoogte van ‘t Walletje 

Op dinsdag 19 april 2022 starten in de Herenweg wegwerkzaamheden in het kader van de 4de fase van ’t Walletje. Hierbij wordt ter hoogte van garage V&D in ‘t Walletje 88 de definitieve verkeerscirculatie van de volledige bedrijvenzone van kracht. De rode gearceerde zone is enkel toegankelijk voor bestemmingsverkeer in functie van de lokale bedrijven en loopt dood. In de laatste fase voor de realisatie van ‘t Walletje 4 wordt de nieuwe wegenis dan aangesloten op de Herenweg. De werken zullen twee weken in beslag nemen. De vermoedelijke einddatum van de werken is dus voorzien voor 4 mei 2022. Alle bedrijven blijven bereikbaar tijdens de werken. 

Na de werken zullen fietsers opnieuw gebruik kunnen maken van de doorsteek (rood gearceerde zone op het plan). Auto’s moeten voortaan een lus via ‘t Walletje maken (in het geel aangeduid).  Een knip in het bedrijfspark zorgt voor minder sluipverkeer in de richting van het dorpscentrum van Westkapelle. Voor het plaatselijk verkeer in ‘t Walletje blijft het mogelijk in de richting van het sportcentrum Molenhoek te rijden mits een kleine omweg. 

4de fase ’t Walletje 

Deze wegenwerken kaderen in de realisatie van de vierde fase in het bedrijvenpark ‘t Walletje. Deze fase is gestart in maart 2021 en omvat de aanleg van rioleringen en wegenis, een buffervijver, parkzone en een fietspad als trage verbinding dat het dorp van Westkapelle met de site van het AZ Zeno verbindt. De realisatie van het fietspad kadert ook in het Masterplan Fiets. 

Verder komt er ter hoogte van de Kragendijk een nieuwe doorsteek van de Natiënlaan naar de bedrijvenzone.  Deze nieuwe verbinding zorgt voor een vlotte in- en uitgang van het toekomstige bedrijventerrein en ontsluit op termijn ook de nieuwe brandweerkazerne.  

Met fase vier van ’t Walletje creëert AGSO ondernemingsruimte voor meer dan 20 lokale bedrijven. Door de grote vraag is het volledige terrein van bijna 4 hectare al toegewezen. De aanleg van de parkzone met 170 bomen, klimplanten, hagen en een plantsoen garandeert het groene karakter van de omgeving. 

Voor meer info: walletje4@agsoknokke-heist.be of T 050 44 25 00 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen