Home Knokke-Heist West-Vlaamse Havenraad kaart de transmigratieproblematiek aan

West-Vlaamse Havenraad kaart de transmigratieproblematiek aan

De West-Vlaamse Havenraad kwam samen om belangrijke havendossiers te bespreken. Tijdens het online overleg mét de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé stond de transmigratieproblematiek hoog op de agenda. 

Tijdens het overleg deelde de havengemeenschap haar ervaringen en noden rond de transmigratieproblematiek in de haven van Zeebrugge. Het havenbestuur MBZ bracht aan de hand van cijfergegevens de huidige situatie in de haven in beeld waarbij de tendensencontroles en aandachtspunten voor de toekomst aan bod kwamen. Gouverneur Carl Decaluwé vulde aan met een plan van aanpak om de veiligheid in de haven te optimaliseren. Ook de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden lichtte dit actuele dossier toe op federaal niveau. 

In het tweede deel van het overleg werden ideeën uitgewisseld over andere lopende dossiers zoals de nieuwe Visartsluis, de hinterlandontsluiting, de kustloodsen en brexit.

Op het einde van deze veelomvattende bijeenkomst werd besloten snel opnieuw samen te komen om verder te werken aan concrete oplossingen op korte termijn. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers