16.9 C
Knokke-Heist

West-Vlaamse projectontwikkelaar richt nieuw bedrijf op: Huyzentruyt Pigeon Loft

Philippe Huyzentruyt, voorzitter van Groep Huyzentruyt en voormalig CEO, heeft een nieuw bedrijf opgericht genaamd Huyzentruyt Pigeon Loft (HPL). Dit bedrijf richt zich op alles wat te maken heeft met duiven, van kweken en verhandelen tot het commercialiseren van reisduiven en bijbehorende producten.

Huyzentruyt werd geïnspireerd om zich in de duivensport te verdiepen door een vriend die een fervent liefhebber is. Hoewel het in eerste instantie niet zijn passie was, zag hij potentieel in de sport en vond hij er rust en kalmte tussen zijn duiven. “Dit nieuwe initiatief geeft me een positieve vibe: het is nieuwe business – altijd boeiend – maar het geeft me ook een goed gevoel en rust”, aldus Huyzentruyt.

Drie jaar geleden trad Huyzentruyt terug als CEO en werd hij vervangen door Waregemnaar Thomas Van Poucke. Van Poucke bracht een belangrijke verandering teweeg in het bedrijf door zich uitsluitend te richten op projectontwikkeling in plaats van aannemerij. Deze keuze bleek succesvol, aangezien de projectontwikkelaar in 2021 ondanks de coronapandemie een recordomzet van 103 miljoen euro behaalde en nu actief is in Polen.

Met de oprichting van HPL voegt Huyzentruyt zich bij een oude en populaire Vlaamse sporthobby en creëert hij tegelijkertijd nieuwe zakelijke mogelijkheden.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen